kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000 yılının yükselen trendleri
Tüm aile ve bavullarını tek bir araca sığdırabilen minivanlarda rekabet sert geçecek. Oturma ve yükleme alanlarının iç içe kullanılabildiği tek hacimli bu araçlar pazar paylarını artırıyorlar.

SUV olarak da adlandırılan hafif arazi kabiliyetli hobi amaçlı 4X4 araçların pazar payı benzin fiyatlarındaki global artışa rağmen büyüyor ve önümüzdeki yıl da bu sürecek gibi görünüyor.

2000 senesinde Renault haricinde üreticiler ürünlerini makyajlamakla yetinecek. Opel Zafira gibi bir yenilik olmayacak.

Ford Galaxy Mart ayında, VW Sharan da Nisan ayında makyajlanacak. Özellikle ön tasarımları elden geçirilecek olan minivanlar marka imajlarına daha fazla yakınlaşacak. Sharan'ın top modeli 204 HP V6 motorlu 4Motion olacak.

Opel ise Zafira gamını Eylül'de 100 HP dizel ve 147 HP benzinli motorlarla genişletecek.

Toyota Ağustos ayında Previa'nın yenilenmiş halini piyasaya sürüyor. Arka kısmı VW Sharan'ı andıran Previa'da 3 litre 220 HP ve 2.4 litre 160 HP'lik motorlar bulunacak ve oturma kapasitesi sekiz kişiye kadar artırılabilecek.

Nissan Almera platformu üzerine geliştirdiği minivanı Tino'yu Ağustos'ta piyasaya sürecek. Motor seçenekleri 90 ve 113 HP'lik 2 benzinli ve 105 HP'lik bir TDI olacak.

Daewoo'nun Tacuma adlı minivanı 5 ve 7 kişilik kapasiteye sahip olacak ve stil bakımından Renault Scenic'e benzeyecek. Ekim'de piyasada olacak Tacuma'da 104 ve 136 HP'lik 2 benzinli ve 1.9 litrelik bir dizel motor seçeneği olacak.

Minivan sınıfında en etkileyici yenilik Renault'un minivan coupe forma sahip coupesi Avantime olacak. 210 HP 3 litrelik bir motora sahip olacak Avantime Eylül'de piyasada olacak.

4X4 pazarı büyüyor
Renault'un ilk arazi kabiliyetli minivanı olacak Scenic RX4, 2 litre 140 HP benzinli ve 1.9 litre 105 HP dizel motorlarla Mart'ta piyasada olacak.

BMW X5, arazi aracı ile çevik bir otomobilin bileşimi olarak Temmuz ayında piyasaya çıkacak. Araçta 286 HP gücünde 4.4 litrelik bir motor bulunacak.

Audi A6 Allroad Quattro da hafif arazi kabiliyetli bir station olarak Mayıs'da piyasada olacak. A6'ya göre daha yüksek olacak stationın en düşük motor versiyonu 180 HP olacak.

Mitsubishi şasisiz gövdeyle donattığı yeni Pajero'yu Mayıs'ta piyasaya sürecek. Araç 3.2 litre 165 HP turbo dizel ve 3.5 litre 203 HP GDI motor seçeneklerine sahip olacak. Küçük versiyonu Pinin ise Kasım'da satış startı alacak.

Hyundai'nin Galloper'in selefi olarak hazırladığı Highlander Aralık'ta ve daha küçük boyutlu modeli Santa Fe de Temmuz ayında piyasada olacak. Top modellerinde 3.4 litre 200 HP'lik GDI motor bulunacak.

Honda da HR-V'nin beş kapılı versiyonunu Mart ayında satışa sunacak. Üç kapılı versiyondan 10 cm daha uzun olacak araçta 1.6 litre 105 HP'lik motor bulunuyor.

Sarven ŞEŞETYAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır