kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haider Türk mü?
Alman Spiegel dergisi soruyor "Haider Türk mü?" Avusturyalı ırkçı lider Haider'in atalarının Türk olabileceği Almanya'da da polemik konusu

Avusturya'da hükümet ortağı olan Nazi yanlısı ırkçı lider Jörg Haider için SABAH'ta çıkan "Haider Türk mü?" haberi Almanya'da polemik konusu oldu. Almanya'nın ünlü siyasi magazin dergisi Spiegel, Haydar polemiğini İnternete taşıdı ve şu ifadeleri kullandı: Türk gazetelerinin araştırmalarına göre, Haider'in adı Türkçe "Haydar" isminden gelebilir.

"Haider" ve "Haydar" kulağa şaşırtıcı geliyor. Haider'ın kökeni, geçmişte Viyana'yı kuşatan Osmanlı yeniçeri askerlerine kadar dayanıyor olabilir. Spiegel,"Tarihsel mazi bu varsayımı inanılır kılıyor" cümlelerine yer veriyor. Spiegel, bölgede "Haider" ismine, 1529 yılındaki 1'inci Viyana kuşatmasına kadar hiç rastlanmadığının da altını çizmiş. Bazı yeniçerilerin o dönem tam da ırkçı liderin yaşadığı bölgelerde yabancı kadınlarla evlenip hayat kurmaları dergi tarafından "oldukça ilginç" bulunuyor. Yine de bu ihtimalin düşük olduğu vurgulanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır