kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rüşvetçi müdüre suçüstü yapıldı
ULAŞTIRMA Bakanlığı'nda skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Yolsuzluk ve soruşturma raporlarıyla çalkalanan Bakanlık'ta bu kez Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel 50 bin dolar (27 milyar) rüşvet alırken Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan Ünel'in, Rose Air isimli şirketin Genel Müdürü Alaattin Özdemir'den "Uçaklara uçuş permisi (uçakların teknik donanımının yeterliliğini gösterir belge)" vermek için 50 bin dolar istediği belirlendi. Uçaklarına uluslararası uçuş izni almak için Ünel'e başvurduklarını ve daha önce 50 bin dolar rüşvet vermek zorunda kaldıklarını, Ünel'in kendilerinden tekrar rüşvet istediğini ve bunu bant kaydı ile belgelendirdiklerini Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'e anlatan Özdemir, çözüm bulmasını istedi. Öksüz, kasedi dinlerken şaşkınlığını gizleyemedi ve "Böyle çapulcular asla bakanlıkta kalmamalı" diye tepki gösterdi.

ADIM ADIM OPERASYON
Öksüz, Bakanlık olarak ellerinden bir şey gelemeyeceğini, konunun acilen Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine Özdemir, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na resmi başvuruda bulundu ve Savcılığın devreye girmesini istedi. Operasyon hazırlığı üç gün önce başladı. Rüşvete suçüstü yapılması için Rose Air Genel Müdürü Atilla Özdemir, Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel'i arayarak 50 bin doların çok yüksek olduğunu biraz indirim yapmasını rica etti. Ünel, böyle bir pazarlığa giremeyeceğini belirterek, "İstediğim para bu" dedi. Bunun üzerine Özdemir ile Ünel, Cumartesi günü saat 12.00'de Sheraton Oteli'nde buluşma kararı aldı. Cumhuriyet Savcılığı, suçüstü yapılması amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne talimat yazısı gönderdi. Özdemir, dün sabah Asayiş Şube Müdürlüğü'nde desteler halinde hazırlanarak seri numaraları alınan paralar ile birlikte otele gitti. Randevu zamanı geldiğinde Özdemir paraları Ünel'e teslim etti. Otel lobisinde önlem alan polis, Ünel'i rüşvet parası ile kıskıvrak yakaladı. Ünel'e verilen paralara elkonuldu. Rüşvet anı ayrıca kamera ve fotoğraflarla kayda geçirildi. Gözaltına alınan Ünel, Gasp Bürosu ekiplerince sorgulanmaya başlandı. Ünel'in evinde yapılan aramada ise 25 bin dolarlık hamiline yazılmış bir çek bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır