kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'de ibre Demirel'e döndü
DSP, ANAP ve DYP'den sonra MHP de 5+5 formülüne sıcak bakıyor. Kurmaylarının görüşlerini alan Bahçeli, konuyu yarın yapılacak toplantıya taşıyacak

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir dönem daha görev yapması yolundaki görüşleri karşısında sessiz kalan MHP'de ibre Demirel'e kayıyor.

MHP'li çoğu milletvekilinin Demirel'e tepki göstermesine karşın, Bahçeli'nin, "uzlaşmayı bozan taraf olmayız" anlayışından hareket edeceği belirtiliyor.

Milletvekillerinin ve kurmaylarının Cumhurbaşkanlığı konusundaki görüşlerini alan MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, konuyu Pazartesi günü yapılacak Başkanlık Divanı ile 30 Ocak'ta yapılacak MYK'ya taşıyacak.

MHP'nin Demirel'e tepkili kanadı, Meclis'teki sağ oylarla kendi adaylarının seçilmesini isterken, uzlaşmacı kanat hükümet ortaklarıyla birlikte hareket edilmesinden yana tavır ortaya koyuyor. Bahçeli'nin ise, FP'nin "adayınızı destekleriz" teklifine Meclis Başkanlığı seçimlerindeki tavrından dolayı sıcak bakmadığı bildirildi. Bahçeli'nin, sağ partilerden tam destek geleceğini kesin olarak görmeden partisinin aday çıkarılmasına karşı olduğu belirtildi.

MHP'DE "BOZKURT"
Hükümet ortağı partilerinin Demirel üzerinde anlaşması halinde Bahçeli'nin, YÖK Başkanlığı'na Kemal Gürüz'ün atanması ve Öcalan konusundaki tavırlarından dolayı Demirel'e karşı çıkan partinin şahinler kanadını ikna etmesi bekleniyor. Partinin Demirel'e tepkili kanadından bir milletvekili, Bahçeli'nin vereceği karara uyacaklarını belirtirken, şu ifadeleri kullandı: "Partimizde bozkurtun karda yürüme taktiği izlenir. Kurtlar sürüler halinde dolaşır. Ancak, lider hep önden gider, diğerleri de disiplinli bir ordu düzeninde tek sıra halinde onu takip eder. Liderin karda yürüdüğü izlere basarak yürür. Hem avı ürkütmez, hem de yakalama şansı yükselir. MHP'nin liderinin en uygun ve akılcı olan taktiği seçeceğine inanıyoruz. Demirel derse bu karara da saygı duyarız."

BAHÇELİ'NİN SÜRPRİZİ
MHP'liler, koalisyonda ve Meclis'te genel bir uzlaşma sağlanamaması ve DSP'nin aday çıkarması durumunda, sağ partilerden destek istenerek aday çıkarılacağını söylüyor. Bahçeli'nin adaylığı uzun süreden beri konuşuluyor. Ancak yaygın görüş, "Genel Başkanımız partiyi önce tek başına iktidara getirsin, sonra biz onu Köşk'e çıkarırız" şeklinde özetleniyor. Yine de yaşanacak gelişmelere ve Meclis'te oluşacak havaya bakarak Bahçeli'nin bir sürpriz yapabileceği belirtiliyor.

MHP kulislerinde, Bahçeli'nin aday olmaması, ancak bir MHP'linin aday gösterilmesine karar verilmesi durumunda Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Devlet Bakanı Tunca Toskay, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'nun aday gösterilebileceği ifade ediliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır