kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller baygınlık geçirdi
Aşırı çalışma ve stres nedeniyle bir toplantıda bayılan ve kolonya ile kendine getirilen DYP lideri Çiller için partililerin ortak görüşü şöyle: O kadar güzel ve başarılı ki, göze geliyor

MUHALEFETE düştükten sonra iktidar günlerine oranla daha yoğun bir çalışma programı uygulayan DYP lideri Çiller'in yorgunluğu had safhada. Ramazan ayı boyunca Bolu-Düzce-Kocaeli ve Sakarya'yı ziyaret edip çadırda sabahlayan, Bayram'da da Yalova'daki depremzedelerle birlikte olan Çiller, önceki hafta da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresini uzatmak için liderler turu yaptı. Çiller, geçen haftayı ise partisinin kadın ve gençlik kollarının oluşumu dolayısıyla gerçekleştirilecek tüzük değişikliğini hazırlamak için DYP il başkanları ile kadın komisyonları temsilcileriyle Ankara'da geçirdi.

İLK MÜDAHALE HANIMLARDAN
Ancak DYP liderinin bünyesi, sonunda bu yoğun programa isyan etti. Çiller, tüzük değişikliğiyle ilgili toplantının basına kapalı bölümünde aniden fenalaştı ve kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Konuşmasını yarıda bırakan ve kurmaylarınca hemen oturtulan Çiller'e ilk müdahaleyi partili kadınlar yaptı. Kolonya ve su verilen Çiller, kısa sürede kendini toplarladı. Ancak liderlerinin baygınlık geçirmesi DYP'lileri oldukça telaşlandırdı. Bunun üzerine Çiller, panik havasının dağılması için endişeli partilileri "Korkmayın birşeyim yok. Herhalde tansiyonum düştü. Şimdi düzelirim" diyerek yatıştırmaya çalıştı. Bu arada bazı partili hanımlar "Kan şekeriniz de düşmüş olabilir" diyerek Çiller'e şeker yedirmeye çalıştı. Biraz dinlendikten sonra kendini daha iyi hissettiğini söyleyen Çiller, herşeye rağmen yarım kalan konuşmasını bitirme gücünü bir türlü bulamadı.

DÜZENSİZ BESLENİYOR
Düzenli yemek yeme alışkanlığı olmadığı bilinen ve sık sık rejim yapan Çiller'in bayılması, yakın çevresi tarafından bünyesinin zayıf düşmesine bağlandı. DYP liderine yakın isimlere göre Tansu Çiller öğünlerine dikkat etmiyor, özellikle de Genel Merkez'de, TBMM'de ve çıktığı yurt gezileri sırasında öğlen yemeklerini hemen hemen hiç yemiyor. Öğlenlerini meyve ya da peynir-domates gibi hafif yiyeceklerle geçiren Çiller, bu nedenle akşam öğünlerine yükleniyor ve bu nedenle yaptığı rejime rağmen kolay kilo veremiyor.

ELMA SUYU KÜRÜ
DYP lideri Çiller, son dönemde ayrıca sürekli ses kısıklığı probleminden de şikayet ediyor. Katıldığı programlarda uzun konuşmamaya özen gösteren Çiller, çoğu konuşmasını yutkunarak, sık sık su içerek güçlükle tamamlıyor. Çiller bütçe görüşmelerinde de aynı sıkıntı nedeniyle son ana kadar konuşma yapıp yapmama konusunda tereddüt etmişti. Ancak uygulanan sıcak elma suyu kürü sayesinde, son dakikada konuşma gücünü kendinde bulmuştu.

DYP'li hanımlar ise Çiller'in rahatsızlığını "nazar" olarak nitelendiriyor. Çiller'in bayılmasına da tanık olan Çankaya Kadın Komisyonu üyesi bayanlar, partinin TBMM grubunun çarşamba günkü son toplantısında da mikrofonun bozulması üzerine, Genel Başkanları'na nazar değdiği konusunda görüş birliğine vardı. DYP'li hanımlar, mikrofon sorununun çözülmesi sonrası yeniden kürsüye çıkan liderlerini, "O kadar güzel ve başarılı ki, nazar değiyor. Allah nazardan saklasın" diyerek "kem gözlerden" korumaya çalıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır