kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Önce sağlık

Bütün Fenerbahçeliler'e ve okuyucularıma sağlık diliyorum. Rahatsızlığım dolayısıyla uzun zamandır yazı yazamadım. Şimdi de böbrek ameliyatı öncesinde sıkıntılı bir dönemdeyim.

Gazetedeki arkadaşlarım, F.Bahçe ile ilgili bir yazı istediklerinde hemen 14 Ocak'ta, Aziz Yılmaz-Aziz Yıldırım'ın Sabah Gazetesi'nde yayınlanan kasetteki sözleri aklıma geldi. Başkan olmak için vaad ettikleri kasette bir bir açıklandı:

20 milyon dolar hibe... G.Saray ve Beşiktaş'ın 20 yılda yapamayacağı tesisleşme. Bunun içinde stadyum, 1500-2000 dönümlük tapulu arazi alınacak. Riva'daki arsaya inşaat yapılacak. Kilyos'da, Şişli'de araziler F.Bahçe'ye tapulanacak ve Sapanca'daki arsa da satın alınıp, F.Bahçe'nin tapulu malı yapılacak.

Yıldırım, bunlardan bir tek Dereağzı Tesisleri'ni yaptı. Diğer vaadlerini yapmadığı gibi, büyük yıldızlarını, Okocha'yı, İbrahim Kutluay'ı, Baliç'i satıp, 30 milyon dolar da borç gösteriyor ve kimsenin kulübe talip olmamasını sağlıyor.

Yüksek Divan Kurulu üyesi Ferruh Manav, aynı yönetimde birlikte çalışan Şadan Kalkavan ve Vefa Küçük için iki ayrı ses çıkartıyor. 57 milyarlık bütçeyi aşan borçtan dolayı Aziz Yıldırım'la birlikte yönetime girecek olan Şadan Kalkavan için sesi çıkmazken, 15 gün sonra piyasaya çıkan Vefa Küçük aday olunca "Sen aday olamazsın" diyor. Ferruh Manav, bu çifte standardı açıklasın. F.Bahçe'ye Aziz Yıldırım döneminde 86 milyon dolar nakit para girdi. 30 milyon dolar da borç var. 116 milyon dolar nerelere savruldu? Takımın halini görüyorsunuz. İlk 11 çıkaracak halimiz yok. Bütün yedekler PAF takımından. Hani bu takım 100 milyon dolarlık takımdı?

Antrenör var, yönetici yok
Beşiktaş maçı sonrası bir yöneticimiz, "Antrenörsüz maça çıktık ve kazandık" diyor. Bence F.Bahçe o maça aslan gibi Turhan'la çıktı. F.Bahçe'nin antrenörü vardı ama yöneticisi yoktu!

F.Bahçe'ye yön verecek grupların çalışmalarını hiç beğenmiyorum. Aziz Yılmaz bir Amerika'da, bir Bodrum'da. Bir de F.Bahçe'ye gel kardeşim. Onun nasıl bir F.Bahçeli olduğunu çok iyi biliyorum. Ama icraatlerini de aynen görmek isterim.

Kazım Bayülken'i hiç sözünde duran bir adam gibi görmüyorum. Çizgisi belli değil. Bir de Onur Kayador'un küçük bir grubu var. Fener'e çok hizmet etmiş bir de alt yapı derneği var. Hiç sesleri, solukları çıkmıyor. Üyeler kimin başkan olacağına karar verecekler. F.Bahçe'de başkanı genel kurulumuz tayin edecek.

Turhan Sofuoğlu'na bir sözüm var. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Lüzumsuz konuşmaları lütfen bıraksın. Onun icraatleriyle F.Bahçe bir yere gelir. Üç büyük kulübün tek hedefi ikincilik. Fener'in hedefi de ikincilik. O zaman kendisini ve genç takımdaki oyuncuları F.Bahçe'ye kazandırmak Turhan Sofuoğlu'nun borcudur. Biz de onu sonuna kadar destekliyoruz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır