kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yat kat değişir ama Türkan Hanım asla
Sakıp Sabancı, Mercedes'ini ve teknesini değiştirdi. 'Sakıp Ağa', "Köşkü, arabayı, yatı değiştirdim ama, Türkan Hanım'ı değiştirmem" dedi

Sabancı babası Hacı Ömer Sabancı'dan kalma Emirgan'daki ünlü Atlı Köşkte 40 yıldır oturuyordu. Köşkü Sabancı Üniversitesine bağışlayarak müze yaptı ve Beylerbeyi'ndeki yalısına taşındı. Sonra da 11 yıldır kullandığı 1988 model SEL 560 model Mercedes otomobilini, çocuklarının ısrarı üzerine 2000 model bir Mercedes ile değiştirdi.

Sakıp Ağa'nın paraya kıyıp aldığı zırhlı Mercedes S 500'de bir ofiste aranan her türlü bilgisayar ve iletişim teknolojisinin yanı sıra, TV ve yolu gösteren radar sistemi bulunuyor. Ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 13.4 litre. Deposu yaklaşık 50 milyon liraya doluyor. Makam şoförü Zeki 10 gün Amerika'da özel kurs gördükten sonra arabayı kullanacak.

Sakıp Ağa danışmanları ile birlikte gittiği Boat Show'da saatlerce yeni alacağı tekne için gezdi, yat ve tekneleri içine girerek inceledi. Birkaç milyon dolara satılan yatlara yaklaşmadı. Boston Whaler'ı sıkı pazarlıktan sonra 100 bin dolardan 80 bin dolara indirtip aldı.

OLAY TAN'A İTİRAF ETTİ
Sabancı "İstanbul trafiğinde vatandaşlar inim inim inliyor. Ben de Boğaz trafiğinden kurtulmak için böyle otobüs gibi tekne aldım. Mercedes'i, tekneyi değiştirdim ama hanıma sıra geldi mi diye sorarsanız asla!.."

KARAR FUARDA ALINDI
Boat Show'a giden Sakıp Sabancı, incelemelerde bulundu ve kararını verdi: Boston Whaler marka teknenin modeli 28' Conquest. "Batmaz Efsane" Whaler'ın 'milenyum teknesi' 14 kişiyle yolculuğa çıkabiliyor, dört kamarası var. Teknede ev konforunu aratmayacak tüm teçhizat mevcut.

HEM ZIRHLI HEM AKILLI
S 500 model Mercedes'te motor performansı çok yüsek, 4966 cc. hacminde V8 motor, 306 beygir gücünde ve 250 kilometre hız yapıyor. Otomobil 0'dan 100 kilometre hıza 6.5 saniyede ulaşıyor. Özel zırh, atılan bombaya karşı bile dayanıklı. Otomobilde, öndeki araçlarla arasındaki mesafeyi koruyarak, kaza yapma riskini azaltan bir elektronik sistem bulunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır