kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beceriksizler
"GELİYORUM" diyen kara, Meteoroloji'nin uyarılarına rağmen tuzlama yapmadılar. İki Boğaz köprüsü de kilitlendi. Yüzbinlerce İstanbullu işlerine ancak öğleye doğru gidebildi.

BELEDİYENİN karla başa çıkamayacağını anlayan Milli Eğitim Müdürlüğü Ümraniye, Sarıyer ve Beykoz'da okulları 2 gün tatil etti. Borsa'da ilk seans gerçekleşemedi...

İSTANBULLULAR her kış beceriksizlik, yeteneksizlik ve basiretsizlik yüzünden kaderleri haline gelen rezaleti bir kez daha yaşadı. Sabah başlayan yoğun kar yağışı kenti soluksuz bıraktı. Kara ve deniz ulaşımı durma noktasına geldi, buzlanma yüzünden Boğaz köprüleri tamamen kilitlendi. Yollarda ve köprü trafiğinde perişan olan İstanbullular işlerine öğle vakti zor varabildi; büyük zaman ve işgücü savurganlığı meydana geldi.

GÖREVLİLER meydanda yoktu; donup kaldılar. Ana yollarda ve köprülerde tuzlama çalışmalarına iş işten geçtikten ve güneş açtıktan sonra "dostlar alışverişte görsün" kabilinden başlandı. Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarılara da kulak tıkayan belediyelerin elleri ayakları her kış, kar yağışlarında olduğu gibi birbirine dolandı. Deniz ulaşımı da öğle saatlerine kadar felç oldu, bir çok hatta vapur seferleri yapılamadı.

METEOROLOJİ uzmanları kar yağışının birkaç gün sürebileceğini bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü bu uyarı üzerine belediyelerin karla mücadelede yeterli olamayacağını düşündü; kendi göbeğini kendi kesmeye karar verdi. Ümraniye, Sarıyer ve Beykoz'da okullar "Ne olur ne olmaz" kaydıyla, 2 gün tatil edildi. Kar yağışı borsayı bile vurdu; brokerlar gelemediği için ilk seans iptal edildi. Özetle yetersizlik, basiretsizlik ve hazırlıksızlık İstanbul'u bir karış kara teslim etti, kentte hayat durdu...

Eminönü'nde güneş vardı
İSTANBUL'u esir alan kar yağışı sırasında ilginç çelişkiler yaşandı. Mecidiyeköy, Levent, Şişli, Maslak, Boğaz bölgesi, Üsküdar ve Kadıköy bembeyaz kar tabakasının altında kalırken Beşiktaş ve Eminönü'de güneş vardı.. Zaman zaman serpiştiren kar daha yere düşmeden havada eriyordu...

BAKIRKÖY'e öğle saatlerinde güneşli bir hava hakim oldu. İstanbullular bu farklılığa şaşırırken, meteoroloji uzmanları ise bu durumun normal olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "İstanbul bir uçtan diğerine 120 kilometre... Tabii ki bir köşede kar yağarken diğerinde güneş olabilir..."

Tabana kuvvet
GAYRETTEPE betonlaştı; yüzlerce araç tıkanıp kaldı. Sürücüler trafiğin açılmasından ümidi kesti, araçlarını kilitleyip yol üstüne bırakıp yollarına yaya devam etti. Trafik polisleri de bu duruma müdahale edemedi. Gayrettepe'de sabahın erken saatlerinde betonlaşan trafik, yollara bırakılan araçların da etkisiyle ancak saat 13.00 sıralarında azar azar geçit vermeye başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır