kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Cenaze törenlerinde Hizbullah'a tepki
İSTANBUL Üsküdar'daki gecekonduda cesetleri bulunan Şafak Otomotiv'in sahipleri Cihangir Gaffiri Neğiş (31) ile Ramazan Yaşar (32) dün memleketleri Malatya'nın Battalgazi ilçesinde toprağa verildi. Hizbullah teröristleri tarafından öldürülen işadamlarının cenaze törenine katılan ailesi ve yakınları "Allah bunları kahretsin. Cani adamlar insan olamaz" diye bağırdılar. Neğiş, belindeki ameliyat izinden, Yaşar da omuzundaki dikiş ile ayağındaki nasırdan teşhis edilmişti. Bu arada Adli Tıp Morgu'na kaldırılan diğer 7 cesedin teşhis işlemleri devam ediyor. Kayıp işadamı Şuayip Yetiş ve Ömer Çınar'ın yakınları DNA testi istedi.

Derya ERDOGAN-Sırrıberk ARSLAN- Mustafa Doğan KAYA (SHA)

İmam, adam öldürmüş
HİZBULLAH operasyonları tüm yurtta devam ediyor. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Bitlis, Van, Osmaniye, Batman, Diyarbakır, Siirt, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Gaziantep, Amasya ve Elazığ'daki operasyonlarda, dün akşam saatlerine kadar 128 kişi gözaltına alındı. Ankara'da gözaltında olan Mahmut Demir'in 9 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Ankara'da imamlık yaptığı bildirilen Sadullah Arpa adlı kişinin de 1 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettiği bildirildi. Amasya'da Oluz Köyü Cami İmamı H.V. de örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu'nun Batman'da ağabeyi Hayrettin Durmaz'ın muhtarı olduğu Hürriyet Mahallesi'ndeki Karşıyaka mezarlığında gömüleceği belirlendi.

Gürsel ESER-Reşat YİĞİZ

Yine doktor yakalandı
ANKARA'DA gözaltına alınan Hizbullahçı Doktor Abdurrahman Alpsoy'dan sonra Elazığ'da da bir doktor yakalandı. Yazıkonak beldesi ile Kovancılar ilçesindeki operasyonlarda, aralarında Özel Fırat Tıp Merkezi Plastik Cerrahi Bölümü uzmanlarından Dr. Mehmet Ekici'nin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Hizbullah ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişinin polisteki sorgusu sürüyor. Operasyonda ayrıca 2 av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İfade vermeyi reddediyorlar
İSTANBUL Beykoz'daki villada polisle çatışmaya giren ve sağ olarak yakalanan terör örgütü Hizbullah üyesi Cemil Tutuk ve Edip Gümüş'ün sorgusu sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Tutuk ve Gümüş'ün sürekli "salavat getirerek" konuşmayı reddettiği öğrenildi. Teröristlerin sık sık namaz kılmak istediği, "Bizi rahat bırakın" diyerek ifade vermekten kaçındığı kaydedildi. Gümüş'ün, "Biz zaten ölmüşüz, söyleyecek birşeyimiz yok. Örgütte bir tek kişiyi tanıyordum. O da yanımda öldü" dediği belirtildi.

Adana'da kayıp 6 kişiye infaz
ADANA'DA Hizbullah'ın kaçırdığı öne sürülen 7 kişiden Faik Oyunlu, Bülent Doğan, Ahmet Ekinci, Erkan Terzioğlu, Mehmet Beşir Can ve Uğur Gökdemir'in öldürüldüğü tespit edildi. Beşir Can ile teşhis edilemeyen bir kişinin Konya'da öldürüldüğü, diğer 4 kişinin ise Tarsus'ta katledildiği öğrenildi. Kayıp Hüseyin Bayburt'un ise durumu konusunda bilgi olmadığı bildirildi. İstanbul'da yakalanan Mehmet Emin Ekinci, 4 kişinin Tarsus'ta gömüldüğünü itiraf etti. Ekinci Tarsus'a götürülerek 4 cesedin olduğu sığınak belirlenecek.

Temel EREN-Nazan ERDEM

Grip Burhaniye'de bir can aldı
BALIKESİR'İN Burhaniye ilçesinde bir kişi, grip nedeniyle öldü. Bir hafta önce şiddetli gribe yakalanan Remziye Evran (46), fenalaşınca Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak kurtarmak mümkün olmadı.

TEMA 2000 yılı hedefini belirliyor
TEMA Vakfı 5. Bölge Temsilcileri Koordinasyon Toplantısı, Side'de başladı. TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, toplantının amacının, TEMA'nın, 2000 yılı hedeflerini belirlemek olduğunu söyledi.

Trafik canavarı 5 can daha aldı
Bilecik, Bandırma ve Malkara'da meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Ali Kul yönetimindeki 34 PKF 61 plakalı yolcu otobüsü, Bilecik'in Osmaneli ilçesi yakınında buzlu yolda kayarak şarampole yuvarlandı. Kazada öldüğü bildirilen üç kişinin kimlikleri henüz belirlenemedi. Yaralanan Işıl Çolular ile yabancı uyruklu İno Plukço adlı kadın tedavi altına alındı. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Erdinç Goş, kullandığı 34 VA 6690 plakalı otomobilin, buzlanma nedeniyle şarampole yuvarlanması sonucu öldü.Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, Ahmetpaşa köyü yakınlarında plakası belirlenemeyen bir araç, Abdullah Topçu'ya (33) çarparak kaçtı. Topçu'nun ölümüne yol açan araç sahibini bulma çalışmaları sürdürülüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır