kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akbaba cezaevinde
Sağlam insanların böbreklerini az parayla alıp varlıklı dializ hastalarına bir servet karşılığında takan Dr. Yusuf Elçin Sönmez tutuklandı

Organ tacirliği yaptığı belirlenen ve yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konan Dr.Yusuf Elçin Sönmez'in evinde ve işyerinde yapılan aramalarda böbreklerini satmak isteyen Türk, Rumen, Rus ve Bulgar kökenli insanların telefonları bulundu. Sönmez'in maddi durumları kötü olan ve böbreğini satmak zorunda olan kişileri bulduğu, bunlardan aldığı organları zengin hastalara satmak için aracılık yaptığı ve ameliyat parası hariç 10 bin dolar komisyon aldığı belirlendi.

KORKUNÇ TEZGAH
Bu arada, Sönmez'in bazı kişileri 2 böbreklerini birden vermeye ikna etmeye çalıştığı, "Eğer 2 böbreğinizi de alırsak, 45 gün yaşarsınız. Bu sırada size daha ucuza Rus ya da Rumen böbreği buluruz. Böylece daha çok para kazanmış olursunuz" dediği ortaya çıktı. Bu arada, Sönmez'in banka hesaplarında İsrail'den yoğun para akışı olduğu görüldü. Bu paraların yüklü miktarlarla ABD'ye transfer edildiği de anlaşıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır