kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Konya'dan 100 ceset çıkacak
ANKARA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan 12 kişiden askeri kanat sorumlusu Recep kod adlı Burhan Özlük ile Oğuz Kod adlı Mustafa Gözlüer dışındaki tüm sanıkların ifade verdiği öğrenildi.

Bu ifadelerin en ince ayrıntısına kadar kaydedildiğini belirten polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, örgütün sorgulama merkezi olarak bir süre Konya'yı tercih ettiği, kaçırılan kişilerin Konya'ya getirilerek sorgulandıktan sonra öldürüldüğü, Konya'da 100 kişinin sorgulanıp infaz edildiği ortaya çıktı. Daha sonra sorgulama için diğer illerin de kullanılmaya başlandığı, ülke genelinde Hizbullah kurbanlarının sayısının 1000'i bulabileceği bildirildi.

HÜSEYİN VELİOĞLU
Bu arada, İstanbul'da örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü evde toplam 397 kimlik bulunduğu, bu kimliklerin sorgulandıktan sonra öldürülen kişilere ait olduğu görüşünün ağırlık kazandığı öğrenildi. İstanbul'da bulunan kimliklerdeki isimlerin Ankara Emniyeti tarafından istendiği ve gözaltındaki Hizbullahçılara bu isimlerin tek tek sorulacağı belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır