kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türbanıyla gömmüşler
Yaklaşık 2 yıldır kayıp olan Konca Kuriş'in ceseti, dişlerinden teşhis edildi. Kuriş, 8 ay önce, 35 gün işkenceye direndikten sonra boğularak öldürüldü

Mersin'de 2 yıl önce evinin önündekaçırı-lan Konca Kuriş'in cesedi, ailesince teşhis edildi. 35 gün işkenceli bir sorguya dayandıktan sonra 8 ay önce öldürüldüğü ve başındaki türbanıyla gömüldüğü anlaşılan Kuriş'in teşhisi dişlerine bakılarak yapıldı.

Konya Meram'da, önceki gün yapılan Hizbullah operasyonunda bir villanın bodrumunda bulunan 4 cesetten birinin Konca Kuriş'in (38) olup olmadığının tespiti için, Konca Kuriş'in eşi Orhan Kuriş, kayınbiraderi Mersin Büyükşehir eski Belediye Başkanı Halil Kuriş, ağabeyi Mehmet Genç ve oğlu Yahya Kuriş ile Kuriş'e protez yapan diş doktoru Kürşat Ünsalan Konya'ya geldi. Cesedi inceleyen aile tereddüt etti ancak diş doktoru Ünsalan proteze bakarak kesin teşhiste bulundu. Konca Kuriş'in insanlık dışı teröristlerin işkenceli sorgusuna 35 gün dayandıktan sonra boğularak öldürüldüğünü öğrendiklerini söyleyen ağabey Mehmet Genç, "Ceset kardeşime ait. Diş haritasını aldık ve damak oturdu. Diş yapısı, parmak izi gibi olduğu için, cesedin kesinlikle kardeşime ait olduğu tespit edildi" dedi.

Konya Başsavcı Vekili Ahmet Şinasi Aygün, cesetlerin 8 ay önce boğulup gömüldüğünü söyledi. Diğer üç cesetten birinin Van'ın Saray ilçesine kayıtlı benzinci Şadan Uyar (36) olduğu belirlendi. İkisinin ise, Mersin'den kaçırılan Uprak kardeşlere, ait olduğu sanılıyor. Cesetlerin teşhisi için Uprak ailesi Konya'ya çağrıldı.

KATİLİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Bu arada, Ankara'da yakalanan Mahmud Demir, Kuriş'i Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi "Edip"in öldürdüğünü söyledi. Bu kişinin soyadını bilmediğini açıkladı. Demir, polisteki ifadesinde "Kuriş'i Mersin'den Emin Ekinci, Ahmet Yeşil ve Ali Rıza Yöndem kaçırdı. Onu, Güneykent Sitesi'nde 10 gün sakladılar. Sonra kendileri ile irtibat kuran Muhammed kod adlı Edip'e teslim ettiler. Edip, Kuriş'i kamyonla Konya'ya götürdü. Sorgusu yapılan Kuriş, bir süre rehin tutuldu. Sonra infaz edildi" dedi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR
Konca Kuriş'in ölüm haberini öğrenen baba Muzaffer Genç, "Bunu yapanlar kesinlikle Müslüman olamaz" dedi. Kuriş'in kızı Sırma Kuriş de, "Ben kardeşlerime ne söyleyeceğim? Annemden ne istediler" diyerek ağıt yaktı. Dün akşam Mersin'e getirilerek Muğdat Camii morguna kaldırılan Kuriş'in cenazesi bugün öğle namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

"Hizbullahçı değildi"
MEHMET Genç cesedini teşhis ettiği kardeşi Konca'nın Hizbullah üyesi olmadığını söyledi. Genç, "Sadece çevresindeki o tarz insanlarla arkadaşlık etti. Konca Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, Bağımsız Kadınlar Platformu, Sosyalist Kadınlar ve tarikatların değişik kesimlerindeki insanlarla da görüşürdü. Konca ayrımcı değildi. Herkesle arkadaşlık ederdi. Bu insanlar, bu konumunu kaldıramadılar. Ve bu yüzden de canına kastettiler. Diğer 3 kişinin cesedi ile ilgimiz yok. Kimlere ait olduğunu bilmiyoruz" dedi. Konca'nın cesedi Mersin'e götürüldü.

Mezarlar harem selamlık çıktı
KONCA Kuriş'in villada, "harem-selamlık" usülüyle gömüldüğü tespit edildi. Evin bodrumunu kazan polisler bir köşede 3 erkek cesedini bir araya bulurken, başka bir köşeden Konca Kuriş'in cesedi tek başına çıktı. Bodrumundaki 4 cesetle ölüm villası haline gelen evin Kuriş'in kaçırılmasından 2 gün önce kiralandığı belirlendi. Kuriş'in Beykoz'daki evde ele geçen kasete göre 35 gün sorguya dayandığı, kaseti izleyen Hüseyin Velioğlu'nun talimatıyla da 8 ay önce boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Kuriş tıpkı diğer kurbanlar gibi şehitlik mertebesine ulaşmaması için boğularak öldürüldü. Kömürlük olarak kullanılan bodruma gömülen cesedinin çabuk çürümesi için toprak ıslatıldı ve üzerlerine beton döküldü.

Selçuk YILDIZ-Yıldız DURAK Hüseyin ŞENTÜRK-Şevket COŞKUN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır