kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beyazlara büründük
Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı İstanbul ve Ankara'da hayatı felç etti. Kar nedeniyle maddi hasarlı yüzlerce kaza oldu

KAR yağışı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm yurtta etkisini gösteriyor. İstanbul'da, dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle kentin kuzey tarafında ve yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Deniz kenarına yakın yerlerde evlerin çatıları ve yeşil alanlar beyaza boyandı. Hafta sonu olmasına rağmen kar yağışı nedeniyle son 1.5 saat içinde 65 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği öğrenildi. Yoğun tipi nedeniyle 09.30-10.00 saatleri arasında TDİ Şehirhatları İşletmesi'nin Eskihisar-Topçular arası hariç bütün seferleri de yapılamadı. Seferlere, tipinin durması üzerine saat 10.15'te tekrar başlandı.

Ankara ve ilçelerindeki köy yolları kar yüzünden kapandı. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusu'nda bugün yapılacak yabancı dil sınavları ertelendi. Son 24 saatte 142 trafik kazası meydana geldi.

CEP TELEFONU KURTARDI
Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli tipi, yolların kapanmasına neden oldu. Haber için Erzurum'un Çat ilçesine giden SABAH gazetesi muhabiri Kenan Taşkın, Star gazetesi muhabiri Levent Akpınar ile ATV kameramanı Ali Koçer, bulundukları otomobilin kara saplanması sonucu Erzurum-Çat karayolunun 25. kilometresinde mahsur kaldı. Gazeteciler cep telefonuyla yardım istedi. Gazetecilerin mahsur kaldığını haber alan Erzurum Valisi Osman Derya Kadıoğlu ile Karayolları 12. Bölge Müdürü İbrahim Gülşen olay yerine gitti. Karayolları ekipleri, 6 saat mahsur kalan gazetecileri kurtardı.

TREN KARA SAPLANDI
Palandöken baraj inşaatında çalışan 50 işçi şantiye yolunun kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, şantiyenen yolunu açarak işcileri kurtardı.Sivas'tan Samsun'a giden Zile Postası, Tokat'ın Zile ilçesi Güzelbeyli ile Yıldıztepe istasyonları arasında kara saplandı. İçinde 100 yolcu bulunan Zile Postası, 7 saatlik bir çalışma sonucu kurtarıldı.

İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Giresun'un Keşap ilçesinde 55 yaşındaki İbrahim Bıyık yolda yürürken, zeminin buzlu olması sonucu kayarak düştü. Başını yol kenarındaki taşa çarpan Bıyık, öldü. Gaziantep'te Göllüce Mahallesi'nde de buzlanma nedeniyle kayarak düşen ve kafasını yere çarpan 55-60 yaşlarındaki bir kişi yaşamını yitirdi.

Kötü hava koşulları ve tipi nedeniyle THY Gaziantep-Ankara ve Gaziantep-İstanbul ve Kayseri- İstanbul seferleri yapılamadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır