kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ambulanstan mikrop bulaşır mı?
Hizbullah operasyonunda ambulansla taşınan cesetler konusunda tıp dünyası ikiye bölündü. Çoğu uzman, sakıncası olmadığı görüşünde

Hizbullah tarafından işkence ile öldürüldükten sonra gömüldükleri hücre evinden çıkartılan cesetlerin ambulanslara mikrop bulaştırdığı iddiasına Haseki Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji Şefi Dr. Özcan Nazlıcan'dan cevap geldi. Dr. Nazlıcan, insan organizmasında birçok mikrop bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunlar normal, zararsız mikroplardır. Hastalık yapmazlar. Mikroplar yeraltında, havasız ortamda ürerler fakat gün ışığına ve oksijenli ortama çıktıkları zaman ölürler. Bulaşıcı olmazlar. Ancak toprak altında bulaşıcı olabilirler. Bu nedenle gömüldükleri yerin incelenmesinde fayda olur. Böyle bir durum ise çok ender rastlanan bir durumdur" dedi.

ANCAK AÇIK YARA VARSA..
İnsanlara cesetlerden mikrop bulaşmayacağını söyleyen Nazlıcan, "Cesetlerle direkt teması bulunan kişilerde açık yara varsa bulaşma olabilir. Durup dururken insanlara mikrop bulaşmaz" dedi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi Mikrobiyoloji Şefi Doç Dr. Paşa Göktaş da, ölenlerde mikrobik bir hastalık varsa bulaşıcılık tehlikesinin söz konusu olduğunu; ayrıca ambulansın çamaşır suyuyla silinip dezenfekte edilebileceğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır