kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güvenlik Belgesi krizi çözüldü
YAYIN kuruluşları ile RTÜK'ü karşı karşıya getiren "güvenlik belgesi" krizi çözüldü.

Lisans sürelerinin uzatılması için zorunlu olan güvenlik belgesini henüz hazırlayamayan Başbakanlık, çalışma tamamlanana kadar RTÜK'ten sözkonusu kuruluşların yayınlarını sürdürmelerine izin verilmesini istedi. Üst Kurul, Başbakanlığın görüşü doğrultusunda karar aldı.

Geçen yıl mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik, yayın kuruluşlarına, Başbakanlıktan "Güvenlik Belgesi" alma zorunluluğu getirdi.

Kablodan yayın yapan ve lisans süreleri bu ay sonundan itibaren dolan yayın kuruluşları, Başbakanlığa "güvenlik belgesi" almak için müracaat ettiler. Ancak Başbakanlık bu konudaki çalışmanın sürdüğünü, güvenlik belgelerinin hazır olmadığını söyledi. Ne yapacağını bilemeyen yayın kuruluşları durumu RTÜK'e bildirdiler.

Konuyu Başbakanlığa soran RTÜK'e geçen hafta sonu Başbakanlık'tan gönderilen "gizli" yazıda, güvenlik belgesi konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Belli bir hassasiyet gerektiren ulusal güvenlik incelemeleri sürüyor. Lisans süreleri dolan yayın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmeleri uygun görüldü" denildi.

Üst Kurul bu konuyu görüştüğü önceki gün yaptığı toplantısında, Başbakanlıktan gelen yazı doğrultusunda işlem yapılmasına karar verdi. Buna göre, bu ay sonundan itibaren lisans süreleri dolan ve kablodan yayın yapan yayın kuruluşları, yayınlarını sürdürecek. Başbakanlığın incelemesi sonuçlanınca, yayın kuruluşlarının durumu yeniden değerlendirilecek.

Şule Türker


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır