kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah'ı yazmıştı
Uğur Mumcu. 24 Ocak 1994'de kalemini arabasına konan bir C4 ile aldılar. Aradan 7 yıl geçti, ama o yıllar önce Hizbullah'ı ve faili meçhul cinayetlerini yazdı

YARIN gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 7'inci yıldönümü... 24 Ocak 1993'de arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hunharca öldürülen Mumcu, Türkiye'nin birçok ilinde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Günümüzde yaşanan birçok olaya yıllar önce yazdığı yazılarıyla dikkat çekmeye çalışan Mumcu'nun, Hizbullah Terör Örgütü ile ilgili de birçok yazısı bulunuyor. Geçmişte daha çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkin olan Hizbullah'ın bazı faili meçhul cinayetlerin faili olduğu kuşkusunu yıllar önce yazan Mumcu'nun yazılarından bazı örnekler şöyle:

* Diyarbakır'da 2000'e Doğru Dergisi'nin temsilcisi Halit Güngen'in dergi bürosunda kimliği bilinmeyen kişilerce öldürülmesi, ardından da M. Sabri Kızılkan'ın, Tatvan'da kurşunlanmış cesedinin bulunması, Cizre'de Sait Türk ve Mesut Doruk adlı yurttaşların öldürülmeleri, Güneydoğu'da terörün daha da artacağını gösteriyor. 2000'e Doğru'nun son sayısında, Hizbullah Örgütü'nün Diyarbakır'daki, Çevik Kuvvet Merkezi'nde eğitildiğini ileri süren bir yazı yayınlanmıştı. Cizre'deki cinayetlerin PKK-Hizbullah çatışması olduğu ileri sürülüyor. (Örs ve Çekiç kitabından)

*... Allah adına cinayet işleyenlere her dinde rastlanır. Her dinin bağnazları vardır. Bu dinler adına terör eylemlerine başvuranlar da bulunur. Bunlar nasıl yok sayılır? Laiklik, din duygularının ve dince kutsal sayılan kavramların siyasal amaçlarla kullanılmasının karşıtıdır... (Petrol Bekçisi kitabından)

* Bu ay yayına başlayan "Özgür Gündem" gazetesinin Diyarbakır muhabiri Hafız Özdemir, önceki sabah Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Özdemir'in cesedi de dün polis tarafından gizlice gömüldü. Güneydoğu'da son dört ay içinde dördüncü gazeteci "faili meçhul cinayet kurbanı" oldu(...) Gazete dünkü yazısında 4 olasılıktan söz ediyor. Kontrgerilla, Hizbullah, Hizbikontra ve İslami Cihad. Kontgerilla; devlet görevlileri demek, Hizbikontra; İran yanlısı Hizbullah örgütü ile işbirliği yaptıkları öne sürülen güvenlik görevlileri anlamında kullanılıyor. (Cumhuriyet 6 Ağustos 1979)

* İslamcı terör bir can daha aldı. Önce Prof. Muammer Aksoy, sonra Çetin Emeç ve sürücüsü Sinan Ercan ve şimdi de Turan Dursun. Bu üç cinayette de katiller susturucu kullandılar. Bu tür öldürme yöntemine son zamanlarda Türkiye'de sık rastlanıyor.

(Cumhuriyet 1990)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır