kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yakalanmasaydı polis olacaktı
Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda hamile eşiyle birlikte ele geçirilen Mustafa Gürlüer'in girdiği sınavı kazanıp polis okuluna kaydolduğu ortaya çıktı

Ankara'da yakalanan ve parmak izleri ile özgeçmişi emniyet arşivlerinden taranan dinci terör örgütü Hizbullah militanı Mustafa Gürlüer'in polis okulu sınavlarını kazanıp kayıt yaptırdığı belirlendi.

Mustafa Gürlüer'in yakalanmaması durumunda, okula devam edip polis olmayı ve teşkilata sızmayı hedeflediği anlaşıldı. Başbakanlık'taki militan memurun da yakalanması, örgütün tüm kamu kurumlarına sızma harekatında olduğunu gösterdi. Bu arada, Mustafa Gürlüer'in sorgulanmasına dün de devam edildi.

Polisin şaşırtmaca taktiğiyle konuşturduğu Hizbullah militanı Gürlüer, "Tarsus'ta öldürülen iki öğretmenin kaldıkları yeri, örgüt tetikçisi Harun Tetik ve Mustafa Ergül'e gösterdim. Daha sonra kendi evime gittim. Bir gün sonra infazın gerçekleştiğini ve öğretmenlerin ikisinin de öldüğünü duydum. Yakalanmasaydım, polis olup örgütün içine sızacaktım" dedi.

HÜSEYİN ŞENTÜRK (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır