kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah kurbanlarını buzdolabında nakletti
Hizbullah, kaçırdığı kişileri başka illere taşırken 'eşya ile nakliyat' yöntemini kullanıyor. Kurbanlar çek-yat ya da buzdolabına 'tıkılarak' sorgu merkezlerine taşınıyor

Hizbullah militanları, kurbanlarını asla kaçırdıkları ilde sorgulamıyorlar. Kaçırılan kurban, öncelikle bir hafta ile 10 gün arasında değişen süreyle örgütün hücre evlerinden birinde tutuluyor. Daha sonra, rehinenin sorgu timine verilmesi kararı çıkıyor. 'İşkenceli sorgu' çoğunlukla Konya, Batman ve Gaziantep gibi örgüt ağının "sağlam" olduğu illerde yapılıyor. Örgüt, kurbanlarını bu illere, eşya taşıyormuş süsü vererek naklediyor.

İlk aşamada kurban nakil işlemine hazırlanıyor. Kurban 'ilaçlı iğne' ile uyutulduktan sonra, ağzı, el, ayak ve gözleri bağlanıyor.

Sonra mağdur, çek-yat ve bozdolabı gibi eşyaların içine konuyor. Rehinenin nefes alması için alttan delinen bu eşyalar bir kamyonete yükleniyor. Hizbullah'ın nakil aracı, gece geç saatlerde yola çıkıyor.

SEYAHAT KURBANLARI
Konca Kuriş ve Mehmet Sümbül bu yöntemle "seyahate zorlanan" iki isim... İstanbul'dan Hizbullah militanları tarafından kaçırılan Mehmet Sümbül'ün de iğneyle uyutulduktan sonra çek-yatın içine saklanarak İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bir Hizbullahçı gruba teslim edildiği ve Güneydoğu'ya götürüldüğü biliniyor. Örgütün Konca Kuriş'i Mersin dışına çıkarırken de aynı yöntemi kullandığı, kamyonla Konya'ya gönderdiği kaydediliyor.

Hizbullah militanlarının evlerine düzenlenen operasyonların ardından komşuların verdiği ifadeler de bu evlere sürekli eşya taşındığı yönünde. Hizbullah militanları sık sık eşya yeniliyor. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden koli koli eşya çıkıyor; bu eşyalar Konya, Batman ve Gaziantep gibi evlere taşınıyor. Örgüt koltuk, koli ve buzdolaplarına saklayarak şehirden şehire naklettiği kurbanlarını işkence ile sorguladıktan sonra da çoğunlukla öldürüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır