kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Arçelik Beko satacak
Arçelik, 73 milyon 190 bin 471 adet Beko hissesinin 1 yıl içinde Koç Menkul tarafından borsada satılacağını açıkladı. Satışa konu olan hisselerin toplamı Beko hisselerinin tamamı içindeki payının yüzde 3.45 olduğu ifade edildi.

Şirketlerin yıllık kârı
Atlantis Yatırım Ortaklığı 1999 yılı kârını 1 trilyon 514 milyar olarak açıkladı. Şirketin 1998 yılı zararı 49.5 milyar lira seviyesindeydi.

Mustafa Yılmaz Ortaklığı ise 1999'da 569.7 milyar lira kâr elde etti. Şirket 1998'de 53.6 milyar zarar açıklamıştı.

Petrol sorun olacak
Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Otmar Issing petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanacak geçici bir enflasyon artışının ücretlerde de bir artışa yol açması haline kalıcı bir hale gelebileceğini söyledi. Issing, "Son 12 ayda üçe katlanan petrol fiyatlarının enflasyonu büyük ölçüde etkiledi. Avrupa'da maaş görüymeleri henüz yeni başladığı için tehlikeli ve nazik bir durumdayız" dedi.

GAP'ta 5.5 katrilyonluk yatırım
Türkiye'nin en büyük entegre kalkınma projesi GAP'ın yürütüldüğü Şanlıurfa'da, 3 katrilyon 525 trilyon lira değerinde 183 proje yürütülüyor. Projeler için şimdiye kadar 1 katrilyon 653 trilyon lira harcandı. Şanlıurfa genelinde, geçmiş yıllardan devam eden ve yeni uygulamaya konulan 47'si tarım, 39'u eğitim, 32'si enerji olmak üzere toplam 183 proje devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre ise bu projeler arasında en fazla harcama, 1 katrilyon 381 trilyon 824 milyar 561 milyon lira ile enerji, ve 203 trilyon 331 milyar 412 milyon lirayla tarım sektörlerine yapılıyor.

Reklama yeni düzen geldi
Resmi Gazete'nin dünkü sayısında "Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin" tebliğ yayınlandı. Tebliğe, "Reklamdaki ana vaadin istisnai niteliğindeki ifade ve/veya görüntülerin yazılı mecralarda en az 12 punto koyu harflerle yazılarak, görsel mecralarda, yalnızca sözle ve/veya okunabilirliğini sağlamak şartıyla yazılı olarak, sözlü mecralarda okunarak belirtilmesi zorunludur" maddesi eklendi. Tebliğde, hediye ürün/hizmetlerin veya ikramiyelerin verilmesine ilişkin reklam veya ilanda süre ile ilgili açıklamaların dışında herhangi bir koşul ileri sürülmemesi şartı getiriliyor.

G-7 bakanları Tokyo'da buluştu
Sanayileşmiş 7 batılı ülkenin oluşturduğu G-7 maliye bakanları ile merkez bankaları başkanlarının Tokyo'da yapılan ve bir gün süren toplantısı sona erdi. Toplantı ardından yapılan ortak açıklamada, küresel düzeyde ekonomi alanında yaşanan gelişmelerden memnunluk duyulduğu belirtilirken,Avrupa para birimi Euro ve Japon Yeni'nin durumu ile ABD'nin küresel ekonomiye destek için Japonya ve Avrupa'dan istediği hızlı büyüme konusunda G-7 ülkeleri arasında var olan görüş ayrılıkları bir çözüme kavuşturulamadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır