kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rahmi Koç'u Papandreu ikna etti
Apo krizi sırasında Yunanistan'la ipleri koparan Türk Yunan İş Konseyi eski Başkanı Rahmi Koç'u, Türkiye'yi ziyaret eden Yunan Dışişleri Bakanı Papandreu yumuşattı.

Rahmi Koç, geçen yıl Apo yakalanana kadar Türk-Yunan ilişkilerinin en vazgeçilmez isimlerinden biriydi. Apo'nun Kenya'da Yunan büyükelçiliğinde yakayı ele vermesinden sonra Koç, büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak 1988'den bu yana ayakta tutmaya çalıştığı Türk-Yunan İş Konseyi'nden ayrılmıştı. Aradan geçen zaman içinde Apo'nun yakalanmasının ardında nelerin yattığı; Apo'ya desteği resmi Yunan devletinin değil de bazı aşırı milliyetçi özel kişilerin verdiği yavaş yavaş ortaya çıktı. Hemen ardından Türk-Yunan yakınlaşması başladı. Ancak Koç bunun dışında kalmıştı.

Papandreu-Cem ikilisinin insanüstü uğraşıları sayesinde düzelmeye başlayan Türk-Yunan ilişkileri, uzun süre askıda kalan Türk-Yunan İş Konseyi'ni de harekete geçirdi. Ancak Koç ne yapacaktı? Nitekim aralarında ZİHNİ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Güneri'nin de bulunduğu iki ülkenin önde gelen iş adamları Yunan Dışişleri Bakanı Papandreu'yu 'bizzat' ve 'kişisel' olarak ziyaret ettiler ve "Sayın Bakan İstanbul'a gittiğinizde lütfen Koç Ailesi'ni aramayı ihmal etmeyin" mesajını verdiler. Papandreu, gerçekten İstanbul'a gelir gelmez ilk işi Koç Ailesi'ni aramak oldu. Telefon görüşmesinin içeriği bilinmiyor ama tek şey dün İstanbul'da ENKA tesislerinde yeniden kapıları açılan Türk-Yunan İş Konseyi toplantısında Mustafa Koç'un da yer aldığı oldu ve iş tatlıya bağlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır