kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni fon ve şirketler SPK'da
Yeni şirketler halka arz için, aracı kurum ve bankalar da yeni fon ihracı için sırada.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun haftalık bültenine göre, Türk Ekonomi Bankası, Şeker Piliç ve Hürgüç Gazetecilik, halka arz için başvuruda bulundu. TEB, sermayesini 22 trilyondan 24.5 trilyon liraya çıkartırken, 4.9 trilyon nominal değerde hisselerini halka arz edecek. Bültene göre Şeker Piliç'te artırılan 210 milyar liralık sermayeyi temsilen ortakların rüçhan hakları kısıtlanacak ve halka arz edilecek. Hürgüç Gazetecilik de 75 milyarlık hisse arzında bulunacak.

Bu arada son haftalarda yaşanan yoğun fon talebi nedeniyle yatırım fonları ihraç başvuruları da sıraya girdi. Geçen hafta SPK Global Menkul'ün 1 trilyon liralık B tipi değişken fonunun katılma belgesinin ihracını kayda aldı.

TÜPRAŞ KAYITTA
Özelleştirme İdaresi TÜPRAŞ'ın çıkarılmış sermayesinin yüzde 15'ine karşılık gelen hisseleinin halka arzı için Cuma günü SPK'ya başvurdu. Şu anda halka açıklık oranı yüzde 3.6 düzeyinde bulunan şirketin, halka açık kısmının piyasa değeri Cuma kapanışa göre yaklaşık 262 milyon dolara denk geliyor. Buna göre, aynı fiyat baz alındığında yüzde 15'lik hissenin piyasa değeri de 1.2 milyar doların üzerine çıkıyor.

40 YENİ TERMİNAL
Bu arada İMKB, hisse senetleri piyasasındaki işlem hacmindeki artışa paralel olarak artan terminal ihtiyacını karşılamak amacıyla daha önce 916 no'lu Genel mektupla dağıtılan elli adet ekspres terminale ilave olarak kırk adet yeni ekpres terminalin işlem salonlarında üyelerin kullanımına sunulmasına karar verildiği bildirildi. İMKB'den yapılan açıklamaya göre sözkonusu ekspres terminallerin üyelere 1 Şubat 2000-31 Aralık 2000 tarihleri arasında kullanılmak üzere ihale yoluyla geçici olarak tahsis edileceği ifade edildi. Açıklamada, yeni terminallerin tıpkı eski terminaller gibi aynı komutları içerdiği de belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır