kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Gündemden idamı çıkarın'
HADEP'li 37 Belediye Başkanı, Diyarbakır'da yaptıkları ortak açıklama ile bölücü başı Abdullah Öcalan'ın idamının Meclis'e taşınmamasını ve idamın ülke gündeminden çıkarılmasını istediler.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Merkez İlçe Belediye Başkanları ile bölgedeki diğer HADEP'li 37 Belediye Başkanı'nın imza koyduğu 2 sayfalık ortak açıklamayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik okudu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, başkanların tümü hazır bulundu.

Açıklamada, hükümet ortaklarının 12 Ocak'ta tarihi bir karar verecekleri belirtilerek, şöyle denildi: "Hükümet ortaklarının bu zirvede verecekleri kararın Türkiye'nin geleceği açısından oldukça önemli bir adım olacağı unutulmamalıdır. Belediye Başkanları olarak bizlerin de, halkımızın da beklentisi devlet adamlığına yakışır, önyargılardan ve kince davranışlardan uzak, kendisi gibi düşünmeyenlerle birlikte yaşanabileceğini kabullenip sağduyulu politikacı tipiyle yine bu politikacıların vereceği ülkenin geleceğini aydınlatacak kararlarıdır."

Açıklamanın sonunda, ülkenin genel çıkarları, iç barış ve yaşanan huzur ortamı için Abdullah Öcalan'ın idam kararının Meclis'e taşınmadan AİHM'in vereceği nihai kararın beklenmesi ve idam kararının bir bütün olarak ülke gündeminden çıkarılması istendi. Açıklama, "Gelin hep birlikte ülke topraklarında boy verecek barış, demokrasi ve kardeşlik ağacını kanla değil insan sevgisinin erdemiyle sulayalım" sözleriyle bitirildi.

Dün ayrıca HADEP İzmir İl Örgütü'nce, Öcalan'a verilen idam cezasıyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aldığı ihtiyati tedbir kararına uyulması için Başbakanlığa telgraf çekildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır