kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ekmek tatlısı
Malzemesi

4 kişilik

* 1 paket etimek
* 1/2 kg toz şeker
* 5 su bardağı su
* 1 kg SÜTAŞ süt
* 2 çorba kaşığı irmik
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1/5 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 2 paket vanilya
* 8 çorba kaşığı toz şeker (ayrıca)
* 1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
Etimekleri veya fırında kıtırlaştırılmış ekmek dilimlerini tepsiye dizelim. 1/2 kg toz şekeri, 5 su bardağı su ile kaynatalım. Şerbet ılıyınca ekmek dilimlerinin üzerine gezdirerek, bekletelim. Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı irmik ve 8 çorba kaşığı şekeri ekleyerek, karıştıralım. İçine SÜTAŞ sütü ekleyip, kısık ateşte üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, soğutalım. İyice soğuyunca 1/5 margarini, vanilyaları, limon kabuğu rendesini ekleyip, mikserle krema kıvamına gelene dek çırpalım. Kremayı ekmeklerin üzerine gezdirelim. Üzerini Hindistancevizi ve ceviz ile süsleyip, buzdolabında birkaç saat bekletelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır