kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İETT'den yanlış karar!

İETT, paso vermek için günlerce yağmurun altında beklettiği yaşlılara ikinci darbeyi vurdu: "Bu pasolar ancak saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında geçer.." Yani saat 10.00'dan evvel, 16.00'dan sonra torununu görmeye gidecek 65 yaş üstü İstanbullular para verecek! Yapmayın Sayın Genel Müdür! Unutmayın ki sizler de yaşlanacaksınız... Ve bugün yok saydığınız, o insanların halini alacaksınız...

Şimdi ne diyeceksiniz Lütfi Bey?

EMİNÖNÜ'ndeki rezaleti, ilgisizliği, belediye hizmetinin sokaklara inmemesini eleştirmemiz üzerine bana mektup gönderip, SABAH-İSTANBUL'u yanlı davranmakla suçlayan Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu acaba Mısır Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ömer Yümlü'nün yan sayfadaki açıklamalarına ne diyecek?

Yümlü cesaretle, "Eminönü'ndeki seyyar tezgahlarından bir bölümünün Lütfi Kibiroğlu'nun zabıtalarına ait olduğunu" iddia ediyor... Yani işportacılarla mücadele etmesi gereken zabıtaların bizzat işporta tezgahları olduğunu söylüyor...

Hatırlayın; bir süre önce de İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, Vali Erol Çakır'a gidiyor, Eminönü'ndeki üyelerinin belediyenin yeterli önlemleri almaması nedeniyle işportacılar yüzünden zor durumda kaldığını söylüyor... Bunun üzerine Vali, bu rezalete el koyuyor, zabıtadan ümidi kestiği için sorunun üzerine polisle gidiyor... Ardından tüm yetkililerinin katıldığı bir Eminönü Zirvesi düzenliyor...

Bugün de Mısır Çarşısı esnafı adına Ömer Yümlü SABAH-İSTANBUL'a şok açıklamayı yapıyor:

"Seyyar tezgahlarının bazıları Eminönü zabıtalarına çalışıyor..."

*

Bütün bu gelişmelere, iddialara ne buyurulur Sayın Başkan? SABAH-İSTANBUL gibi, Ticaret Odası Başkanı, Vali ve Mısır Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı da mı sizin ifadenizle olayları çarpıtıyor, maksatlı davranıyor...

Siz hiç sokakları gezmiyor musunuz??

Göz yumduğunuz seyyarlar yüzünden siftahsız kepenk indiren esnafın derdini dinlemiyor musunuz?

İstanbul'un açıkhava müzesine gelen turistlerin, sokakları parselleyen, belediye gücüne boşveren seyyarlar tarafından taciz edildiğini görmüyor musunuz?

*

SON SÖZ: Bilin ki kimsenin amacı sizi yıpratmak değil... Herkes Eminönü'nün İstanbul'a yakışır hale gelmesini istiyor...

Dünyamızı kararttılar
BAYRAM süresince elektriksiz kalan İstanbullular'ın, Boğaziçi Elektrik A.Ş.'ye tepkileri devam ediyor... İki gündür gazetemizin telefonlarını kilitleyenler, "Bunların bayrama bile saygıları yok" diyerek, feryat ediyor.. Kesintilerin artık giderek kısıntıya dönüştüğü İstanbul'da bu çağdışı uygulamaya kim "dur" diyecek... Boğaziçi Elektrik'ten umudumuzu kestik. Hiç değilse Enerji Bakanı Cumhur Ersümer bu rezalete el koysun.

Gittim, yanlışı gördüm... Uyarıyorum önlem alın!

* YENİKAPI
Trafik ışığı koyun

HALKALI-Sirkeci banliyö treninden Yenikapı'da inip, otobüse binecek olan yüzlerce İstanbullu cambazlık yapmak zorunda kalıyor... Sebebi; yolda ne trafik ışığı, ne de yaya geçidi bulunması... Trafik Müdürü Murat Kurt, özellikle yaşlıları düşünüp, bu noktaya bir trafik ışığı koyduramaz mı?

* GAZİOSMANPAŞA
Meydanı düzeltin

MİGROS ile Mass Plaza önünde tam bir keşmekeşlik yaşanıyor. Yolcu alıp indiren minibüsler kural tanımadığı için bu noktada trafiği tamamen tıkıyor... Rezalet bununla da bitmiyor, yağmur kanalı olmayan meydan en küçük yağışta göl halini alıyor.. Başkan Recep Koral bu meydana el atmalı...

* KADIKÖY
Dilencileri toplayın

BAĞDAT Caddesi'nde yürümek imkansız hale geldi... Her adımda karşınıza çıkan dilenciler para almadan peşinizi bırakmıyor... Özellikle Şaşkınbakkal ile Caddebostan arasını parseleyen bu kişilerden konuştuğum esnaf da yaka silkiyor... Selami Başkan bu rezilliği ne zaman önleyecek..

Eğer;
* Bakımsızlıktan yok olmak üzere olan tarihi yapılar için "Yıkıp geçeceksin" diyorsanız,

* Tazesini bulmak için tüm ekmekleri elliyorsanız,

* Radyonun veya teybin sesini sonuna kadar açıp aracınızı yürüyen disko haline getiriyorsanız,

* Sizi haklı olarak eleştirenlere küsüyorsanız,

Siz İstanbullul değilsiniz...

Bir okul müdürü

ağaç kestirir mi?

PERTEVNİYAL Lisesi Müdürü Seyhan Cengiz, ağaç katliamı yapmakla suçlanıyor... Beni arayan çok sayıda öğrenci, "Voleybol sahasına düşen yapraklardan kurtulmak için ağaçları mahvetti Erdal Abi" diyor..

Valide Sultan Camii bahçesindeki ağaçların okula sarkan dallarını da aynı gerekçe ile kestirmekle suçlanan Müdür Seyhan Cengiz acaba ağaç mı sevmiyor, yoksa yeşilliği gereksiz mi görüyor?

ŞİŞLİ
Kınıyoruz

KURTULUŞ Caddesi arefe günü kesilen elektrik bayram süresince gelmedi. Bayram boyunca bizleri karanlıkta ve soğukta bırakan yetkilileri arızayı gidermedikleri için kınıyoruz.

Ferit Öke

ESENLER
Suç bizde mi?

MİMAR Sinan Mahallesi'nde bayramın son iki gününü elektriksiz geçirdik. Arızayı arıyoruz, "Böyle birşey yok" diyerek kesintinin bizim tesisattan kaynaklandığını belirtiyorlar.

Nadide Yardımlı

BEYOĞLU
5 gün oldu!

KUMBARACIBAŞI Yokuşu Camcı Fevzi Sokak'ta elektrikler arefe günü kesildi. Ve beş gündür elektrik yok. Arızayı gidermek için gelen ekip bir saat çalışıp tamir etmeden gitti.

Sokak sakinleri

BAĞCILAR
Oyalıyorlar

MAHMUTBEY Göztepe Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde arefe günü kesilen elektrik bir daha gelmedi. Çocuklarımızın bayram temizliğini bile yapamadım. Yetkilileri telefonla arıyoruz "Bugün gelecek, yarın gelecek" diyerek bizleri oyalıyorlar...

Nuran Bozatlı

OKMEYDANI
Sağolsunlar(!)

ALAKOÇ Sokak'ta elektrikler arefe günü kesildi ve bütün bayram gelmedi. Sokak aydınlatma lambalarımız yanmıyor, iyice karanlığa gömüldük. Sağolsunlar bayramımızı zehir ettiler. Bu kişilerin vicdanları hiç sızlamıyor mu? Bizleri karanlıkta bıraktıkları için utanmıyorlar mı? Lale Teksoy

KASIMPAŞA
30 saat kesinti

KULAKSIZ Caddesi'ndeki ekmek fabrikasının önünü kazdılar.. Ve ondan sonra 30 saat boyunca elektriksiz kaldık. Birçok yeri arayıp, durumu bildirdik ama kimse gelip ilgilenmedi..

Eşref Yararbaş

ÜSKÜDAR
Yükleme var

ZEYNEP Kamil Murat Reis Mahallesi elektrikler arefe günü kesildi. 100 metre ilerimizde elektrikler yanıyordu. Arızayı aradık, "Fazla yükleme yüzünden kesiyoruz" dediler.

Sokak sakinleri

BEYOĞLU
Alıştık

TOMTOM Mahallesi'nde bir haftadır elektrikler kesik. Ne zaman arızayı arasak, bir saat sonra elektriklerin geleceğini söylüyorlar. Ama gelmiyor.. Artık karanlığa ve soğuğa alıştık.

Kemal Sarpel

İstanbullular'ın dert köşesi

AVCILAR
Minibüs sorunu

ESENŞEHİR ve Altınşehir'e çalışan minibüsler kesinlikle hiç bir kural tanımıyorlar. Aşırı sürat ve sollama yaparlarken hayatlarını tehlikeye attıkları yolcuların, ne söylediği anlaşılmayan kasetlerle de başlarını şişiriyorlar. Minibüslerin denetlenmesini istiyoruz.

Zeki Çanga

KADIKÖY
Yüzde 759 zam!

MERDİVENKÖY Mahallesi Üst Göztepe Şairarşi Caddesi'nde oturuyorum. Geçen yıl 1 milyon 759 bin lira olan Çevre Temizlik Vergisi'ni yüzde 759 zam yaparak 15 milyon 170 bin liraya çıkarmışlar. Bunlarda hiç insaf kalmamış. Bu parayı nasıl ödeyeceğiz?

Berk Ergüven

MALTEPE
Deli Dumrul

BAĞLARBAŞI Mahallesi Kooperatif Caddesi'nde oturuyorum. Belediyemiz Deli Dumrul gibi başı sıkışınca para topluyor. Her daireden sokak tabela parası olarak 4 milyon lira istiyor. Mayıs ayının sonuna kadar da süre tanımışlar. Demek ki gecikme zammı da alacaklar.

Ayşe Tözüm

ŞİŞLİ
Zoraki ceza

ARPA Suyu Sokak numara 22-24'teki Hoş Seda Apartmanı'nda oturuyorum. Elektrik İdaresi'nden gelen 16 milyon 340 bin liralık faturanın son ödeme tarihi 10 Ocak 2000 tarihliydi. Fakat bayram tatili olduğu için yatıracak tek yer bulamadım ve cezalı duruma düştüm.

Birol Yıldız

TUZLA
Yolu kapattılar

MERKEZ'deki çarşının bulunduğu tek yol araç trafiğine kapatıldı. Bu yüzden araçlar sahile inmek için büyük zorluk çekiyor. Bu arada çarşı esnafı da zor durumda kaldı. Çünkü mal indirip, yükleyemiyor. Bu anlamsız kapatmanın sona ermesini istiyoruz.

Okan Yıldız

AYAZAĞA
Bıktırdı!

SEMTİMİZDEN sadece Mecidiyeköy ve Beşiktaş hattına çalışan İETT otobüsleri var. Bunlar da çok yetersiz kaldığı için tıklım tıklım gitmek zorunda kalıyoruz. Taksim ve Topkapı'ya da otobüs hattı konulmasını istiyoruz. Aktarma yapmaktan bıktık.

Zafer Aslanbaş

ESENLER
Esnaf zorda

İNÖNÜ, Davutpaşa ve İstanbul caddelerinin ortalarına dönüş için refüjler yaptılar. Planlı bir çalışma olmadığı için daralan yol ve park eden araçlar yüzünden trafik tıkanıyor. Atışalanı Caddesi'ndeki esnaf bu dönemeçler yüzünden mağdur durumda kaldı. Çünkü dükkanlarının önü kapanıyor.

İhsan Gürses

KAĞITHANE
Durağı geri verin

65 numaralı Gültepe Ortabayır otobüsü Kağıthane'den kalkıp Ortayabıyır'a gelinceye kadar en az 50 durağa uğruyor. Otobüs o kadar doluyor ki bazı duraklarda kapılarını bile açamıyor. İşlerimize ne kadar erken de yol alsak hergün geç kalıyoruz. Kaldırılan Yahya Kemal'deki durağımızı da geri istiyoruz.

Çevre sakinleri

B.EVLER
Önlem alın!

TALATPAŞA Caddesi'nde oturuyorum. Köpekler artık sürüler halinde dolaşmaya başladı. Bu caddede bulunan Çavuşoğlu Koleji'nin öğrencileri okula geliş ve çıkışlarda köpeklerin saldırısına uğruyor. Çocuklarımızın sağlığı için önlem alınmasını istiyoruz.

Mehmet Azizoğlu

EMİNÖNÜ
Emekli maaşı

ANNEM ve babam Bağ-Kur emeklisi. Her ayın 9'unda maaşlarını Bahçelievler'den gelip Eminönü Halk Bankası'ndan alıyorlar. Fakat bu ay, bunca yolu katettikten sonra maaşların 25'inde verileceği söylenmiş. Daha önce hiç bir açıklama da yapmadılar.

Murat Güleyipoğlu

ACIBADEM
Kanalizasyon tıkalı

NAZİBEY Sokak'taki binaların alt katları kanalizasyon suyu ile doluyor. Özellikle 8 ve 10 numaralı binalar zor durumda. Belediyenin vidanjörü haftada bir kez gelip bu suyu çekiyor ama yetersiz kalıyor. İSKİ'nin bu sokağı kazıp tıkanıklığı gidermesi gerekiyor. Süleyman Altınada

BAYRAMPAŞA
Torpil mi lazım?

YILDIRIM Mahallesi Piri Reis Caddesi numara 15'e taşındım. Fatih'ten telefonumun nakli için başvurdum. Küçükköy Türk Telekom 9 aydır beni, "Kutuda boş yer yok" diyerek devamlı oyalıyor. Telefonumun bağlanması için illa da torpil bulmam mı lazım?

Ruhi Günay


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır