kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hasret bitiyor
900 yıllık özlem sona eriyor... Gelin gibi süslenen Kız Kulesi Şubat ayı başında açılacak...

TARİH boyunca birçok efsaneye konu olan tarihi Kız Kulesi, tamamlanmış restorasyonu Anıtlar Kurulu'nun onaylamasından sonra alınacak işletme ruhsatının hemen ardından İstanbullular'a hizmet verecek. 3 milyon dolar harcanarak aslına uygun restone edilen kulenin ilk katı kafeterya olarak düzenlendi... İkinci kat ise sergi, müzayede gibi çok amaçlı sanatsal faaliyetler ile özel toplantılar için kullanılacak... Terasında 4 büyük dürbün bulunacak...

KIZ KULESİ'ni 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamoğlu, uygulanacak fiyatlar için "Orta seviyedeki kafeteryalarla aynı olacak" diyor ve ekliyor: ''Eğer burası açık olsaydı, eminim ki ABD Başkanı Bill Clinton İstanbul'da olduğu günlerde gelip öğle yemeğini burada yerdi...'' Hamoğlu, kuleye ulaşımın Salacak, Kabataş ve Sirkeci'den sürekli ring yapacak teknelerle sağlanacağını da belirtiyor..

RESTORASYON işini üstlenen Tures Turizm A.Ş'nin sahibi yüksek mimar Mehmet Alper, ortaya çıkan, Boğaz'dan geçen gemileri kontrol eden top yuvalarını orijinal hale getirdiklerini belirterek, ''Kulede tarih gizlenmişti. Biz bunları açığa çıkardık ve kuleyi hakikaten kendi kimliğine kavuşturduk. Kız Kulesi, gelin gibi oldu'' derken, Ahmet Hamoğlu, "Bu bizlerin onur projesi oldu... Buradan kar beklemedik, beklemiyoruz" diye konuşuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır