kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kule'ye Eyfel modeli
Galata Kulesi, dargelirli vatandaşın kapısından bakamadığı "lüks ve pahalı" konumundan "halk tipi" bir konuma geçiriliyor..

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Yapı İşleri Müdür Yardımcısı Yunus Balta,!"Paris'in dünyaca ünlü Eyfel'ine halk nasıl serbestçe girebiliyorsa, Galata Kulesi de öyle olacak. Bu konudaki projemiz hazır; Anıtlar Kurulu'na sunuldu" dedi...

BALTA, projelerinin 1500 yıllık Bizans, Latin ve Osmanlı tarihinin izlerini günümüze taşıyan Galata Kulesi'ni "yaşayan müze"ye dönüştürme esasına dayalı olduğunu belirtti, kuledeki mekanlardan halkın rahatça yararlanacağını söyledi.

KULE'de bugün bulunan, sadece zengin yabancı turist gruplarına hizmet veren süper-lüks restoranın yerini kafeteryalar, şark kahvesi, hediyelik eşya standları alacak. Yunus Balta, "Her keseye uygun fiyatlar uygulayacağız" dedi.

PROJENİN en ilginç yönlerinden biri, Galata Kulesi'nin terasında yapılacak düzenleme.. Bu düzenlemeyle İstanbullular, Boğaz'ın ve Marmara'nın eşsiz güzelliklerini Kule'nin en yüksek noktasından panoramik olarak seyredebilecek.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır