kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Alarmı fareler çalıştırdı
KAYSERİ'DE alarmı çalan bankaya giren polis, hırsız yerine farelerle karşılaştı. İş Bankası Sanayi Şubesi'nin alarm sistemi gece çalıştı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ne bağlı alarm sisteminin çalışmasından sonra polis ekipleri kısa sürede banka şubesinin çevresini kordon altına aldı. İş Bankası Sanayi Şubesi'nin Banka Şube Müdürü Engin Müftüoğlu ile birlikte içeri giren polis ekipleri, hırsız yerine alarmı çalıştıran farelerle karşılaştı. İş Bankası Sanayi Şubesi'ne önceki yıllarda klimanın takıldığı pencereden 2 kez hırsız girmişti. Bu nedenle daha atik davranan ekipler fareleri görünce şaşırdı.

(A.A)

Sohban Koloğlu'na sessiz uğurlama
TÜRK sineması önemli isimlerinden birini daha kaybetti. 700'ü aşkın Türk filmine sanat yönetmenliği, dekor yapımcılığı, prodüksiyon sorumlusu olarak büyük emek veren Sohban Koloğlu 81 yaşında hayata veda etti. Koloğlu dün sevenlerinin gözyaşları arasında ebedi yolculuğuna uğurlandı. Türk seyircisinin ekranlarda izlediği yüzlerce filme attığı imza ile Türk sinema tarihine adını yazdıran Sohban Koloğlu'nun cenazesi Şişli Camii'ne getirildi. Türker İnanoğlu, Ediz Hun, Fikret Hakan, Temel Gürsu, Ekrem Bora gibi isimlerin hazır bulunduğu cenaze töreninde, sevenleri, Sohban Koloğlu'nun eşi Seniha Koloğlu'nu teselli ettiler. Koloğlu'nun naaşı, cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Recai KÖMÜR-Tolga ATAR (SHA)

Kamu kuruluşlarında yardım vurgunu
DEPREM yardımlarının toplanmasında ve harcanmasında ciddi usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıktı. Başbakanlık Başmüfettişi Bülent Tarhan, Maliye Başmüfettişi Süreyya Turgut ve Bankalar Yeminli Murakıbı Nuri Bodur'un hazırladığı raporda deprem yardımları ile ilgili bilgi verildi. Dün Resmi Gazete'de yayınlanan raporda bazı kamu kurum ve kuruluşlarının izin almadan yardım topladığı, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün memur ve işçilerin maaşlarından kesinti yapmak suretiyle topladığı paranın hiçbir bankaya yatırılmadığı belirtildi. Mevzuata aykırı ödeme yapıldığı da belirtilen raporda, yardımların burs olarak muhtelif şahıslara ödendiği, yardımların zamanında aktarılmadığı ve memurlardan izinsiz para toplandığı kaydedildi.

Nuri KAYIŞ

Depremzede öğrenci üniversitede öncelikli
YÖK Genel Kurulu deprem bölgesinde okuyan lise öğrencilerine üniversite sınavında "Depremzede" kontenjanı ayrılması için çalışma başlattı. Bolu, Yalova, Kocaeli ve Sakarya illerindeki liselerde okuyan son sınıf öğrencilerini kapsayacak projeden bu bölgelerde okuyan öğrenciler yararlanacak. ÖSYM Başkanı Dr. Fethi Toker çıkacak olan karara saygılı olduğunu söyledi. Depremzede öğrencilere kolaylık sağlanması için iki alternatif yol düşünülüyor. Birinci yol üniversitelerde depremzede öğrencilere kontenjan ayrılması. İkincisi ise bu durumda olan öğrencilerin orta öğretim başarı puanlarının artırılması

. Yaşar ÖZAY (HABER MERKEZİ)

Karadeniz'de 1850 köy yolu kapalı
ORTA ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı nedeniyle hayat adeta felç oldu. Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Sinop, Kastamonu, Çorum'da merkez ve ilçelerinde yaklaşık bin 850 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapalı köylerde eğitim ve öğretime ara verildi. Şiddetli soğuk nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemiyor, telefon bağlantıları kesildi. TELEKOM, TEDAŞ ve Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri aralıksız çalışıyor.

Yener CABBAR (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır