kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adnan Hoca'ya 18 yıl
Adnan Hoca ve müritleri hakkında dava açan DGM Başsavcılığı, DYP Gençlik Kolları'nda görevli Ersin Alacadağ'ın da bulunduğu 31 sanık için de 16 yıla kadar ağır hapis istedi

KAMUOYUNDA "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ile aralarında bir Telekom görevlisinin de bulunduğu 34 sanık hakkında "cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan dava açıldı. İstanbul DGM Başsavcılığı iddianamesinde Adnan Oktar için 18 yıla kadar, aralarında DYP Gençlik Kolları'nda görevli Ersin Alacadağ, ünlü manken Gökalp Barlan ile Fırat Develioğlu'nun da bulunduğu 31 sanık için 16 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

58 KİŞİ SERBEST
İddianamede diğer sanıklardan Bekir Murat Sarıaslan'ın 10 yıla Telekom'da görevli Esragül Efeoğlu ile Hüseyin Avni Cem Yücel'in de 1 yıla kadar hapsi istendi. 58 kişi hakkında da takipsizlik kararı verdi.

Bu arada ANAP lideri Mesut Yılmaz için sahte mason belgesi hazırladıkları ileri sürülen Oktar ve adamlarının MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'ün seçim masraflarını üstlendiği de iddia edildi. Gül, "Bunların matbaaları var. Basımda yardımcı olabiliriz dediler. O konuda yardımcı olmak istediler ve yardımcı oldular ama seçim kampanyalarımızın yüzde 10'u bile değildi bu" dedi.

Veli SARIBOĞA

Anne Oktar gelin adayını 13'e çıkardı
KARTAL Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan "Adnan Hoca" lakaplı Adnan Oktar'a talipler çoğaldı. Dün Cezaevi'nde oğlu ile yaklaşık iki saat görüşen anne Mediha Oktar, gelin bulma araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi. Oğluna eş arayan Mehiha Oktar, adayların gün geçtikçe arttığını söyledi. Anne Oktar "Birkaç gün önce 3 aday bulmuştuk. Bunlara 10 tane daha eklendi" dedi. İlk adaylardan birisinin milletvekili kızı olduğu ileri sürülmüştü.

Kaan ÖZBEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır