kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paşanın feryadı
Tunceli'de pusuya düşen 6 şehidimizin cenaze töreninde konuşan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç: "Terörün bittiğini söylemek gaflet olur. Sadece ordunun mücadelesiyle terör önlenmez" dedi

TUNCELİ'NİN Ovacık ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 6 güvenlik görevlisi için Elazığ'da cenaze töreni düzenledi. Asker Hastane'deki törene 3. Ordu Komutanı Orgeneral Tuncer Kılınç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Köksal Karabay, Tunceli Valisi M.Ali Türker, Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin'in yanısıra çok sayıda subay, Emniyet mensupları ile şehit Binbaşı Bülent Yavuz'un ailesi katıldı. Törende konuşan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Kılınç, "Terörün devam etmekte olduğunu, 'Terör bitmiştir, sonu gelmiştir' şeklindeki sözlere katılmadıklarını ve bu sözlerin yanlış olduğunu" belirterek, terörle mücadelenin, teröristlerin kökünü kazıyana kadar devam edeceğini söyledi.

SADECE ORDU YETMEZ
Orgeneral Kılınç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dimdik ayakta olduğunu, kanlarının son damlasına kadar vatan için şerefle mücadele ettiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Terör devam etmektedir. Bir grup satılmış insan, bu ülkenin mutluluğunu bozmakta ve kalkınmasını engellemektedir. El ele, gönül gönüle çok daha müreffeh bir ülke oluşturmak yerine, kökü dışarıda bulunan bu aldatılmış insanlar, nafile uğraş vermektedirler. Terörle mücadele topyekün yapılmalıdır. Sadece TSK'nin mücadelesiyle terörün önlenmesi düşüncesi yanlış olur. Böyle bir mücadele daha çok uzun sürer. Şehitlerimizi kalbimize gömüyor, şehit ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum."

Teröristler kuşatıldı
Sayıları 50 olduğu tahmin edilen teröristlere hava destekli operasyon sürüyor. Şimdiye kadar öldürülen terörist sayısı 20'ye çıktı.

ELAZIĞ'DA şehitler için tören yapıldığı sırada, Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 20 terörist öldürüldü.

Sayıları 50 kadar olduğu tahmin edilen teröristlerin PKK'nın silah bırakmasına karşı çıkan grup ile yasadışı TİKKO militanlarından oluştuğu ileri sürülüyor. Arazinin yapısı ve hava koşulları nedeniyle ölen teröristlerin cesetlerinin toplanamadığı bildirildi.

Öte yandan, önceki gün düştüğü iddia edilen Skorsky helikopterin dışında bölgede ikinci bir helikopterin daha düştüğü ileri sürüldü. Ancak bu iddia yetkililerce doğrulanmadı.

TUNCELİ HALKI ÜZGÜN
Tunceli Valisi Mehmet Ali Türker, Ovacık'taki olayın Tunceli halkını derin üzüntüye boğduğunu ifade etti. Halkın bu durumu, "Kendilerine sıkılmış bir kurşun" olarak algıladığını belirten Türker, şunları söyledi: "Bayrama güle oynaya girdik. Birinci gün, halkımız askeriyle, polisiyle sevinçle bayramlaştı. Ancak ikinci gün yapılan eylem bu huzura gölge düşürdü. Halkımızın kesinlikle tasvip etmediği bu durum bizleri derin üzüntüye boğmuştur."

Ankara'daki törene tam katılım
ŞEHİT Binbaşı Bülent Yavuz bugün Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Binbaşı Yavuz'un cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu Fransa'da olduğu için katılamayacak. Törene Genelkurmay Başkan Vekili Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, Hava Kuvvetleri Komutanı Ergin Celasin, Jandarma Genel Komutanı Rasim Betir, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Necdet Timur, MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk ve Genelkurmay İkinci Başkanı Edip Başer katılacak. Törene, ayrıca Ankara'da görevli çok sayıda subay ve astsubayın katılması, vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Aynı operasyonda şehit olan Yüzbaşı Solak Konya Ereğli'de, Çavuş Gökmen Nevşehir'de, Onbaşı Günay Adana'da, Onbaşı Köse Afyon'da ve Er Özkaya Sivas'ta toprağa verilecek.

Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır