kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünyanın yeni imparatoru
6 yaşında sokakta meyve suyu sattı. 22'sinde Pizza Hut'a girdi. 25'inde atari pazarladı. 33'ünde chat yaparak siber aleme daldı. 9 yıl önce AOL'u kuran Steve Case, 41 yaşında dünyanın en büyük şirketinin başında..

Medya ve İnternet dünyasının yeni imparatoru artık Steve Case... American Online (AOL) adlı İnternet şirketinin 41 yaşındaki patronu Case, kısa sürede piyasanın en iyisi durumuna getirdiği şirketini, bir diğer medya devi Time Warner ile birleştirdi. Bu evlilikle Case, Microsoft'un sahibi Bill Gates'in tahtını bile salladı ve dünyanın zirvesine oturdu. "Dünyanın en güçlü adamı" unvanını da alan Case'in katrilyonluk şirketi ve başarısı, babasından miras kalmadı. Case, başarısının temellerini 6 yaşında attı.

6 YAŞINDA İŞ HAYATINDA...
Steve Case, Hawaii'nin Honolulu kentinde doğdu. Bir avukat babayla öğretmen annenin oğlu olan Case, erkek kardeşiyle birlikte 6 yaşında iş hayatına atıldı. Evlerinin önünde 3 Cent'e meyve suyu satmaya başladı çünkü 5 Cent veren müşterilere bozukluğu olmadığı için para üstünü veremeyeceğini söyleyip daha fazla kazanıyordu.

Case, üniversite eğitimini Massachusetts eyaletindeki Williams College'de aldı. Pazarlama işine atılmayı planlayan Steve Case, eğitimini "Benim kişiliğime en yakın alan" dediği siyaset bilimi üzerine yaptı.

PİZZACILIK DA YAPTI
Okul sonrası 'Procter and Gamble' firmasının pazarlama bölümünde işe başladı. Yıl 1980'di.. Bir yıl sonra Pizza Hut'a girdi. Buradaki görevi "Yeni tür pizzalar tasarlamaktı". Gittiği iş seyahatlerine sıkılmamak için dizüstü bilgisayarını da götürürdü ve bu seyahatlerden birinde ilk kez İnternet'i keşfetti.

1983 yılında, kişisel bilgisayarlara yerleştirilen Atari oyunlarını geliştiren Control Video şirketiyle çalıştı ve Atari oyunlarının pazarlamasından sorumlu oldu.

1985 yılında, Commodore bilgisayarları için İnternet hizmeti veren Quantum Bilgisayar Hizmetleri şirketini kurdu. Sadece bu şirketle çalışmayıp pazar alanını genişletti ve Apple bilgisayarları ve Tandy şirketiyle çalışarak yazılım ürünleri geliştirdi. Ürünleri ve sunduğu hizmetle geniş bir pazar payı kazanan Case, 1991 yılında şirketinin Quantum olan adını AOL şeklinde değiştirdi.

SLOGAN YARATTI
AOL, basit bir İnternet programı ile kullanıcılarına Chat hizmeti veriyordu. Ancak şirket İnternet yayıldıkça bir anda keşfedildi. Öyleki şirketin Chat hattındaki sloganı "Mesajınız var" tüm dünyanın diline dolandı ve gişe rekorları kıran bir filme de konu oldu. Borsaya açılan AOL'ün sermayesi birkaç ay içerisinde 66 milyon dolara ulaştı.

3 CENT'TEN 164 MİLYARA
AOL bilgisayar programlarının CD'lerini ücretsiz olarak dağıttı. 1994 ve 1996'da, bu CD'lerde teknik arızalar çıktı. Ancak Seteve Case yılmadı. Bunun üstesinden gelmenin yolunu tüketicilerine İnternet'te ücretsiz gezinme programları dağıtmakta buldu. Microsoft piyasaya İnternet programı Explorer'ı sürünce Case de Netscape'i satın aldı ve bu piyasadaki yerini sağlamlaştırdı.

Dünya çapında rağbet gören bir firma haline gelen AOL'ün değeri, geçtiğimiz hafta 164 milyar dolar olarak açıklandı. Dünyanın en büyük İnternet hizmeti sağlayan firması America Online (AOL) ile en büyük medya firması Time Warner, tarihin en büyük nikahını kıyarak tarihe geçti. CNN televizyonu ve Time dergisini de elinde bulunduran Time Warner'la birleşen Steve Case, yeni şirketin büyük ortağı ve başkanı oldu. Case, 6 yaşında 3 Cent'le başladığı iş hayatına 41 yaşında 90 katrilyon liralık bir şirketin sahibi ve 170 katrilyon liralık bir şirketin büyük ortağı olarak devam edecek.

Case Steve tarihe, "en büyük birleşme" olarak geçen bu ortaklığın alışverişten, haberleşmeye, eğlenceden spora pek çok alanda büyük bir iletişim değişikliği yapacağından emin.

SİYASETE DÜŞKÜN
Son gelişme ile "dünya iletişim teknolojisini değiştirme" iddiasında olan Steve Case, iş hayatında son derece güleryüzlü ve girişken bir yapı sergiliyor. Ancak, özel hayatı ve geçmişi hakkında konuşmaktan fazla hoşlanmıyor. 41 yaşında büyük bir başarı yakalayan Case, kişiliğine en yakın dalı siyaset olarak görüyor. Steve Case'ın üniversite eğitimi de siyaset üzerine.

DIŞ HABERLER SERVİSİ

'42 yıl önceki ilk sevişmem kadar heyecanlı'
Ted Turner, şirketinin AOL ile birleşmesiyle duyduğu sevinci ilginç bir benzetmeyle ifade etti

Tİme Warner'ın Başkan Yardımcısı Ted Turner, şirketinin America Online (AOL) ile birleşmesi hakkında sorulan bir soruya oldukça ilginç bir benzetmeyle cevap verdi. Turner, "42 yıl önceki ilk sevişmemden sonra hiçbir şeyin bana böylesine heyecan verebileceğini düşünmemiştim" dedi. Turner, bu yeni şirketin dünyanın en güçlü şirketi olacağını ve kendisini de bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi. Dünyaca ünlü haber kanalı CNN'in kurucusu Turner, Time Warner'ın yüzde 9 hissesini elinde bulunduruyor. Bu yeni birleşmeyle Ted Turner, AOL Time Warner'ın başkan yardımcılığını üstlenecek.

CNN'İN BABASI
61 yaşındaki Ted Turner de Steve Case gibi basamakları birer birer çıkanlardan. Turner, gençlik yıllarını yatılı askeri okullarda geçirdi. İş hayatına başlangıcı ise babasının trajik intiharı ile oldu. Babası öldüğünde soyadını sürdürmek için babasının reklam panoları tasarlayan şirketinin başına geçen Ted Turner, önce bu şirketi ardından da başka televizyon kanallarını ayağa kaldırdı. En büyük başarısını CNN'i kurarak kazanan Turner, yakın zamanda 3'üncü eşi, Oscar ödüllü sanatçı Jane Fonda ile boşanma kararları ile gündeme gelmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır