kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Her iki kişiden biri MİT'ten iş istiyor
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) internet sitesinde teşkilata gelen e-mail'lerin dökümleri açıklandı. Teşkilattan iş isteyenlerin e-mail'leri çoğunlukta

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) internet sitesi iş isteyenlerin akınına uğradı. Sitede açıklanan e-mail dökümlerine göre başvuruların büyük kısmı iş isteyenlerden geliyor. İkinci sırada iyi dilekler, üçüncü sırada ise siteye eleştiriler var. Teşkilata hakaret eden mesajlara ilişkin istatistiki bilgilere de sitede yer verildi.

"Sitemize ulaşan E-Mail'ler" başlıklı bölümde, MİT'in sitesini geçen yıl Aralık ayında toplam 21 bin 105 kişinin ziyaret ettiği vurgulanıyor. Bunlardan 290'ı teşkilata e-mail gönderdi.

Bu e-mail'lerin 153'ü, MİT'e iş başvurusu için yapıldı. MİT'te görev yapmak istediklerini belirtenler, teşkilata girmek için bilgi de istediler.

CEVAPLAR YAVAŞ
E-mail'lerden 33'ü ise tebrik ve iyi niyet mesajı olarak değerlendirildi. Site ile ilgili eleştiri ve öneriler ise 17'de kaldı. E-mail'lerin 5'i ideolojik görüş ve ithamlardan oluştu. Bu e-mail'lerde MİT eleştirildi. Bu arada çeşitli öneriler ve bilgi talepleri de geldi.

2000 yılının ilk altı gününde ise 5 bin 73 kişi siteyi ziyaret etti ve 122 e-mail gönderildi. Bunlardan 59'u iş talebinde bulundu. Tebrik ve iyi niyet mesajları ise 10'da kaldı.

Altı kişi site ile ilgili eleştirilerde bulunurken bir kişi de ideolojik görüşlerini ve ithamlarını iletti. Öneri ve bilgi isteyenler de 19 olarak belirlendi. MİT geçen yıl kendisine e-mail gönderilen kişilerden 149'unu cevapladı. Bu yılın ilk altı günündeki 122 e-mailden ise 57'si cevaplandırıldı.

En çok neler soruluyor?

MİT'te çalışanlar birbirlerini kod adıyla mı tanır?

CEVAP: MİT mensupları devlet memurlarıdır. Personel çok değişik şartlarda çalışır. Böyle bir iş yerinde insanlar birbirlerini ne kadar tanırsa,

MİT'çiler de o kadar ve gerçek kimlikleriyle tanır.

MİT'te işe yeni başlayan kişi ne kadar maaş alır?

CEVAP: 4 yıllık bir yüksek öğretim bitiren kişi devlet memuriyetine 9. derecenin 1. kademesinden başlarken, aynı kişi MİT'de 8. derecenin 1. kademesinden işe başlayarak maaş bakımından emsallerinin 3 yıl önüne geçer.

Telefonumun dinlendiğini nasıl anlarım?

CEVAP: Telefon dinleme yargı ve yasa ile sınırlanmıştır. Eğer yabancı istihbarat kuruluşlarının ağına düşmediyseniz telefonunuz dinlenmez. Ancak şüpheleniyorsanız Cumhuriyet Savcılıklarına başvurun.

İhbarda bulunmak isteyenler için özel hattınız var mı?

CEVAP: Halka açık özel bir ihbar telefonumuz yok. Ancak ınternet sitesindeki elektronik posta adresi bu amaçla kullanılabilir.

MİT'ten emekli olan veya istifa edip ayrılanların anılarını yazmasını nasıl karşılıyorsunuz?

CEVAP: İlgili kişi hakkında yasal işlem derhal başlatılır. Çünkü insanlar günün birinde deşifre edilebilecekleri bir istihbarat servisine yardımcı olmaz.

MİT SİTESİ GÖZDE
Gelen e-mailler ile sıkça sorulan soruların güncel olarak yer aldığı MİT'in internetteki "http://www.mit.gov.tr" adresi çok popüler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır