kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elektrikli modeller gözde
Otomobil devi Ford, fuarda plastik gövdeli elektrikli otomobil ve bisiklet imalatına gireceğini açıkladı

DÜnyanIn en büyük otomobil şovu olan Detroit Motor Show'da, 2000 yılının şirket evlilik haberleri firmalar tarafından açıklanmaya başladı. General Motors, yüzde ellisine sahip olduğu Saab'ın geri kalan yarısını almak için görüşmelere devam ettiklerini açıkladı.

Dünyanın ikinci büyük oto imalatçısı Ford firması ise yenilik haberlerini duyurdu. Ford, plastik gövdeli elektrikli oto, kısa mesafelerde kullanılacak golf arabaları ile elektrikli bisiklet imalatına gireceğini duyurdu. Fuar sırasında Ford Motor Fabrikaları Başkanı Jack Nasser tarafından yapılan açıklamada, Ford'un geçtiğimiz yıl bir Norveç elektrik oto firmasını satın aldığı ve Norveç firmasının Think adlı modellerini üreteceği belirtildi.

Norveç firmasının Think City adlı mini araba modelinin en fazla 88 kilometre yol yaptığı ve halen Norveç'te kullanıldığı bildiriliyor. Ford'un imal edeceği Think Neighbor modeli golf tipi arabanın ise hız limitinin 40 kilometre olduğu yerlerde ve yakın mesafelerdeki ulaşım için kullanılabileceği bildiriliyor. Golf tipi arabaların fiyatının 6 bin dolar civarında olacağı kaydediliyor.

Ford fabrikalarının geleceğin ulaşım araçlarına dönük bir araştırma merkezi kuracağı ve aynı zamanda iki tip bisiklet imal edeceğini açıklayan Jac Nasser, bisikletlerin elektrikle çılışacağını ve saatte 48 kilometre hız yapabileceğini belirtti. Ford'un bisikletlerinin fiyatı, 1000 ile 1200 dolar civarında olacak. Nasser, Think arabalarının Ford için büyük bir gelir kaynağı olmayacağını eklemeyi de unutmadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır