kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çeçenler'den Cengiz Han taktiği
Önce geri çekilen Çeçenler, Ruslar'ın ilerlemesini sağlıyor. Ardından da Ruslar'ı kuşatıp karşı saldırıya geçiyorlar

ÇEÇENLER, Ruslar'a Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın taktiğiyle darbe indiriyor.

Çeçenistan içlerinde hızla ilerleyen Ruslar aslında korkunç bir tuzağa düştüler. Çeçenler, Rus askerlerini bilerek ülke içlerine çektiler ve çembere alıp karşı saldırıya geçtiler. 12'nci yüzyılda Cengiz Han da Ruslar'ı bu taktikle çökertmişti. Ama yüzyıllar geçti ve Ruslar bu tuzağa bir kez daha düştüler. Rus ordusunun saldırılara ara vermesinden de yararlanarak yeniden saldırıya geçen ve Ruslar'ın eline geçen topraklarının büyük bölümünü geri alan Çeçenler, Ruslara çok büyük kayıplar verdirdi.

Moskova'da yayınlanan Moskovaski Komsomolets gazetesinde yer alan bir yorumda, "Çeçenlerin ne derecede iyi savaştığını iyi bilen askeri ve sivil uzmanlar, olayların bu hale geleceğini daha önceden öngörmüşlerdi. Ancak komutanlarımızın, Rus askerlerinin, Çeçenistan'ın güneyine doğru durdurulamaz biçimde ilerledikleri yönündeki zafer raporları, uzmanların bu uyarılarının dikkate alınmasına olanak sağlamadı. Askerlerimizin aslında hızla ilerlemesi şunu gösteriyor: Çeçenler, Rus askerlerini bilerek Çeçenistan'ın içlerine çektiler, ardından da şimdi karşı saldırıya geçtiler" denildi.

Çeçen komutan Momadi Saidayev, Argun, Şali ve Gudermes'in kontrolünü ellerinde tuttuklarını ve Akkoy-Martan'da saldırıya geçtiklerini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır