kapat

12.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korsanlar milyarderi fark etmedi
Keşmirli korsanlar kaçırdıkları Hint uçağındaki rehineler için 200 milyon dolar istediler. Oysa bir yolcunun kim olduğunu bilselerdi, iş bir çekle biterdi

Hindistan uçağı içindeki 200 yolcusuyla iki hafta önce Keşmirli korsanlar tarafından kaçırıldı. Sekiz gün süren olay sırasında korsanlar bir ara, rehineleri bırakmak için Hindistan hükümetinden 200 milyon dolar talep ettiler. Ancak onlar ekonomi sınıfında oturan ve bu miktarda bir çek yazarak olayı bitirecek adamı tanımıyorlardı. Roberto Giori'ydi bu adam. Merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan De La Rue Giori adlı şirketin sahibiydi. Şirketi babasından devralan Giori'nin şirketi para basıyordu ve dünyadaki banknot basımı sektörünün yüzde 90'ını elinde tutuyordu.

İSVİÇRE'NİN EN ZENGİNİ
İsviçre ve İtalya pasaportu taşıyan 50 yaşındaki Giori'nin sahibi olduğu şirketin sermayesi 4.6 trilyon lira ve yıllık karı da 29.4 trilyon lira. Roberto Giori, uçaktaki dehşet anlarını şöyle anlattı: Uçak Hindistan'da kaçırıldıktan 3 saat sonra, pilot Pakistan'ın Lahor Havaalanı'na inmeye çalışırken korkunç anlar yaşadık. Pist görünmüyordu ve uçağın yakıtı yoktu. Hatta pilot daha ışıklı diye, havaalanının yan tarafındaki otoyola bile inmeye çalıştı. İnanılmaz kötü günler yaşadık. Su içemiyorduk. Düzensiz bir şekilde pilav getiriyorlardı. Başka hiçbir içecek yok. Uçağın içi havasız ve çok sıcaktı. Tuvaletlere ise pislikten girilmiyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır