kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Depremin yaraları...

Aynur Çatak 23 yaşında bir depremzede... Adapazarı'ndaki evi yıkıldığında iki ayağı enkaz altında kaldığından ezilmiş, yürüyemiyor. Sağolsun İrfan Kaptan isimli bir aşçı ustası orada çalışırken Aynur'a sağdan, soldan uğraşarak bir tekerlekli sandalye sağladı. Aşçı İrfan Aynur'u daha sonra çadırkentin doktorlarına götürdü. Yapılan muayene sonunda, bir beyin cerrahınının gözetiminde yapılacak fizik tedavi sonucunda kızcağızın 3 ay sonra yürüyebileceği anlaşıldı. Ancak çadırkentin hastanesinde olanaklar çok kısıtlı olduğundan tedavinin büyük ve tam teşekküllü hastanede yapılması gerekiyor.

Bizim aşçı İrfan bu işi sonuna ulaştırmak için çırpınıp, durdu. Önce Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Hastanede doktorlar baktılar, ettiler ve bu tedaviyi yapabileceklerini, ancak masrafın 35-40 milyar tutacağını da söylediler. Rakkam büyük rakkam... Bizim aşçı İrfan'ın kaldıracağı cinsten değil... Bunun üzerine birkaç özel hastane daha dolaştı ama çıkan fatura daha da yüksek...

Depremzede Aynur'un babası olmadığından çadırkentte anası, ablası ve eniştesi ile birlikte kalıyor. Bu kızcağızın yürüyebilmesi için gereken yardımı yapacak bir hayırsever insan arıyorum. Bana müracaat etmelerine gerek yok. İsterlerse isimlerini bu köşede iftiharla yayınlar, istemezlerse gizli tutarız. Bu ülkede insanlık ölmedi ya, muhakkak bir yardımseverin çıkacağına inanıyorum. Aynur Çatak'ın telefon numarası; 0535- 743 40 65

Hayrim Mağazası yetkilisi, versenize kızcağızın kabanını...

Bakırköy Hayrim Giyim Mağazası'nın yetkilisi, bu yaptığınız nedir?... Hülya hanım, bundan üç hafta evvel tam 40 milyon ödeyerek mağazanızdan peluş bir kaban aldı. Aldı almasına ama sayenizde bir türlü giymek nasip olmadı. Aldığı kaban yanlardan büyük gelince, "Biraz daraltırız, 1 hafta sonra gelin alın" dediniz. Ancak aradan 3 hafta geçti kızcağıza devamlı, "Bugün git, yarın gel..." numarası çekiyorsunuz. Son olarak da mağaza müdürü Hülya'ya, "İhmalkarlık ettik. Onun için geç kaldık" dedi.

Pes doğrusu!... Şu mağaza müdüründe ne yüz kalmış, ne de surat... Kardeşim, 40 milyonu almayı ihmal etmiyorsunuz da, bu insanın parasını ödediği malı teslim etmeyi neden ihmal ediyorsunuz?... Bak kış geldi, çattı. Sayenizde kızcağız bu kara kışta işine hırka ile gidip, geliyor. Hülya hanımın kabanını çok acele teslim edin.

Sağlık Bakanı açıklama yaptı.

Hani geçenlerde "Bilin bakalım bu adam kim?.." diyerek, bir doktordan bahsetmiştim. Sevgili Sağlık Bakanı Osman Durmuş, o şahsı buldu ve hakkında soruşturma açtı. Sağlık Bakanımıza gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkürlerimi sunarım.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır