kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kolay su böreği
Malzemesi
* 2.5 yufka* 3 adet yumurta
* 1/2 litre süt
* 100 gram peynir
* 1 demet maydanoz
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tepsiye bir yufkayı buruşturarak serelim. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtalım. Kalan yufkaları parçalayarak bekletelim. Parçalanmış yufkaları üç kısma ayıralım. Bir kısmını tepsiye aktaralım. Yumurtaları süt ile birlikte mikserle çırpalım. İçine sıvı yağ ekleyip, tekrar çırpalım. Parçalanmış yufkaların üzerine bu malzemenin üçte birini serpelim. Üzerine tekrar kalan sulu malzemenin yarısını aktaralım. Peynirli malzemenin yarısını serpelim. Kalan parçalanmış yufkaların tamamını tepsiye alalım. Kalan sulu malzemenin 1-2 kaşığını ayırıp, tamamını yufkaların üzerine gezdirelim ve tekrar peynirli malzeme serpelim. İlk yufkanın dışa taşan uçlarını tepsiye çevirelim. Sulu malzemeyi üzerine gezdirelim. 1-2 saat buzdolabında bekletelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır