kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Kadıköy zirvesi!

İstanbul'un Anadolu yakası yıllardır ihmal edildi... Devlet bütün yatırımlarını Avrupa yakasında gerçekleştirdi...

Bir anlamda yaklaşık 3.5 milyon İstanbullu'ya boşverildi...

Havalimanı, Vilayet, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, üniversite hastaneleri, kültür merkezleri, tiyatrolar, spor salonları, iş merkezleri Boğaz'ı geçemedi...

Raylı sistem bile Avrupa yakasına inşa edildi...

Sonuçta; Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla geriledi... Birçok sorun halledilemedi... Hatta ciddi anlamda altyapı sorunları başgösterdi...

Bu gerçeği yıllardır ikili görüşmelerimizde Anadolu yakasındaki ilçelerin belediye başkanları dile getirdi... Ama hiçbiri güçbirliğine gitmeyi düşünmedi...

Dün konuyu Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e açtım ve bu güçbirliğinde ön ayak olması gerektiğini hatırlattım...

Kabul etti...

Selami Başkan, Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler'i, Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat'ı, Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl'ü, Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık'ı, Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya'yı ve Tuzla Belediye Başkanı İdris Güllüce'yi bu hafta davet edip, bir "Başkanlar Zirvesi" düzenleyecek...

İlk kez 8 başkan parti farkı gözetmeksizin, ilçeleri ve bölgeleri için aynı masa etrafında biraraya gelecek...

*

SON SÖZ: SABAH-İSTANBUL olarak belediye başkanlarının bu zirvesini izleyip sizlere duyuracağız... Ve bu toplantıdan sonra yapılacak mücadelede 3.5 milyon İstanbullu'nun yanında olacağız...

Hava kirliliği!
Kaloriferlerin, sobaların yanmaya başlaması ile birlikte hava kirliliği yeniden başladı...

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Mustafa Öztürk istediği kadar aksini iddia etsin, özellikle rüzgarın olmadığı akşamlar İstanbul'un çukur semtlerinin üzerine siyah bir bulut çöküyor...

Bunun en çarpıcı örneği Kadıköy Kozyatağı...

TEM'den Kozyatağı'na yaklaştığınız an, otoyolun aydınlatma lambaları kömür isinin içinde kayboluyor.. 500 metre uzaktan Kozyatağı ve Bostancı sapağı üzerindeki dev aydınlatma lambaları görülmüyor...

Bunun nedeni ya İstanbul'a hâlâ kalitesiz kaçak kömür giriyor, ya da kapıcılar kalorifer yakmayı bilmiyor...

Mustafa Öztürk rüzgarsız bir havada TEM'i kullanıp Kozyatağı'na giderse hava kirliliğinin vardığı boyutu mutlaka gözleriyle görecek...

18 yaşından küçüklere sigara satışı yasak değil mi?
Bana göre Üsküdar Cumhuriyet Lisesi çevresinde serbest.

Lise çevresindeki Tekel bayileri işi iyice azıttı, paket yerine öğrencilere tek tek sigara satmaya başladı..

Bu soruna el atmak isteyen bir yetkili varsa saat 07.00-08.00 arasında gidip rezaletin vardığı boyutu görsün..

Karakol kalıyor
Emniyet Müdürlüğü, "İstinye'de karakol krizi" başlıklı haberimizle ilgili bir açıklama göndererek, "Sarıyer Kaymakamlığı karakolun hizmete devam etmesi gerektiğini belirtmiştir... Bu nedenle kaldırılmayacaktır" dedi..

7 Kocalı Hürmüz
Sadık Şendil'in "7 Kocalı Hürmüz" adlı oyununu bilir misiniz? Oyunda Hürmüz'ün bir şarkısı vardır. "Tanrım" diye niyaza başlar. Koca ister. "Bir, iki, üç tane de yetmez dört tane. Dört, beş altı. Altı da yetmez 7 tane..." (Neyse ki yedi taneyle yetinir) "Ver Allahım ver."

Hazır şimdi müjdeyi almış, bayram çocukları gibi sevince garkolmuşken, Yedi Kocalı Hürmüz gibi niyaza durup 7 tepeli İstanbul'umuza, Boğaz'a, "Üç te yetmez dört tane, dört, beş, altı. O da yetmez 7 tane köprü" diye yalvar yakar olmanın sırası değil mi?

Söylenişi bile hoş: "7 köprülü Boğaziçi..."

Boş verin tarihi dokuyu, kültürü, sanatı, doğayı, çevreyi. Bir düşünün geceleri aydınlatıldığında 7 tane gümüş gerdanlığın ışıltısını. Hele yedincisi de hizmete girsin köprülerimizin, o zaman görün İstanbul'u. Ne ulaşım meselemiz kalır, ne enflasyon, ne deprem vergisi. Neşe'nin kepek sorunu bile biter vallahi.

21. yüzyıla ne kadar kaldı şunun şurasında? Son model süper lüks arabasını alan Arnavutköy'ü geçecek. Vatanın bahtı kara maderi de kurtulacak böylece.

Arnavutköy Semt Girişimi

İstanbullular'ın dert köşesi
AVCILAR

Virane okul

GÜMÜŞPALA Mahallesi Müge Sokak'taki Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu depremde hasar gördüğü için boşaltılmıştı. Şimdi bu bina serserilerin yuvası oldu. Camları kırılıyor, kapıları sökülüyor.

Çevre sakinleri

ÜSKÜDAR
Dar sokak!

PAZARBAŞI Nuh Kuyusu Caddesi Karamanoğlu Sokağı'na tek sıra araç park edince zaten dar olan sokaktan zor geçiliyor. Bu yüzden her sabah kalktığımızda araçlarımızı hasarlı buluyoruz.

Ali Rıza Ocaklı

GÜNGÖREN
Karanlık park

TOZKOPARAN'daki Barış Parkı'nın aydınlatma lâmbaları yanmıyor. Hava karardıktan sonra hiç bir aile bu parka giremiyor. Serseri ve ayyaşlar insanları rahatsız ediyor, yol kesiyor.

Çevre sakinleri

BAYRAMPAŞA
Hatalı kaldırım

KARTALTEPE Bilgehan Caddesi'nin beton kaldırımları kırılıp, parke taşı döşendi. Yağmurlu havalarda kaldırım taşları arasından süzülen su evlerin temellerine gidiyor.

Çevre sakinleri

KADIKÖY
Emekli kartı!

SAHRAYICEDİD'te otururan emekli öğretmenim. İETT'den indirim kartı aldım ama üzerinde 60 yaş kartı yazıyor. 44 yaşındaki bir emekli arkadaşıma da aynı kart verilmiş. Şoförlere rezil oluyoruz.

Aysel Cengiz

ACIBADEM
Minibüs işgali

GEBZE-Harem hattında çalışan minibüsler, Acıbadem köprüsünün altındaki otobüs durağında bekleme yapıyor. Bu yüzden otobüse binmekte zorlanıyoruz. Yağmurlu havalarda çamur içinde kalıyoruz.

Çevre sakinleri

BAĞCILAR
Karanlık site!

GÜNEŞLİ Evren Mahallesi Çapa Blokları'nda oturuyoruz. Akşemsettin Caddesi üzerindeki 6 siteden oluşan blokların çevresindeki yollarda bir tek aydınlatma lâmbası yanmıyor.

Nurdan Nazım

Tek yön olsun!
CAMİ Sokak'ta oturuyoruz. Kaldırım çalışması ile sokağımız daraldı. İki tarafa araç park ettiği için zaman zaman trafik tıkanıyor. Sokağımızın araçlara tek yönlü olmasını istiyoruz.

Nezih Tekin

SAHRAYICEDİD
Parkı yenileyin!

İNTAŞ Lisesi'nin arkasındaki parkın oturma banklarının ahşap kısımları kalmadı. Ya kırıyorlar, ya da söküp yakıyorlar. Bu parkın yenilenmesini ve bir bekçi konulmasını istiyoruz.

Cahide Gürbüz

MALTEPE
Kuyrukta 3 saat

SSK Hastanesi'nde sabah 07.00'de muayene olmak için kuyruğa girdim. 3 saat bekledikten sonra sıra numarasının bittiğini söylediler. Yüzlerce kişi muayene olmadan geri döndük.

Gülümser Kaçmaz


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır