kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ataköy'e Çin işkencesi
Zemin etüt raporlarını Emlakbank'tan bir türlü alamadıkları için diken üstünde oturan Ataköylüler toplanıp karar verdi: Ankara'ya gidelim!

Ataköylüler Derneği'ndeki toplantıda Emlakbank'ın tutumu sert şekilde eleştirildi. Semt sakinleri "Bankanın yaptığı hem eziyet hem saygısızlık" dedi.

ATAKÖY'lüler evlerini yapan Emlakbank'tan zemin raporlarını deprem sonrasında defalarca istedi. Emlakbank yöneticilerinden randevu talep ettiler. Kendilerine yanıt bile verilmedi. "Acaba zeminimiz tehlikeli mi?" kaygısına düşen Ataköylüler diken üstünde kaldı. Ataköylüler Derneği'nde bir kez daha toplanıp durum değerlendirmesi yaptılar. Toplantıda Emlakbank'un tutumu kınandı.

DERNEK Başkanı Özcan Atamer İTÜ'den alınan 7,8,9,10 ve 11'inci kısımlarıyla ilgili zemin raporlarının güzel sonuçlarının bulunduğunu belirtti; "Emlakbank, diğer kısımlarla ilgili raporları vermemekte direniyor" dedi. Emlakbank İnşaat eski Müdürü Gürol Soylu raporları eldeki raporları izah ederken yeraltı suyunun bulunmadığını, zeminin sert ve sağlam kireç katmanlarına oturduğunu anlattı.

TOPLANTI sonunda semt sakinleri sorunu Ankara'ya götürmeye ve zemin raporlarını kendilerinden gizleyen banka yönetimini şikayet etmeye karar verdiler. Ataköylüler Derneği üyelerinden oluşturulacak bir heyet Ankara'ya giderek hükümet yetkililerine durumu anlatacak. Dernek Başkanı Özcan Atamer, "Emlakbank bu anlamsız tutumunu değiştirmek zorunda. Bunca insan kuşku ve belirsizlik içinde bırakılamaz" dedi. ENGİN AKBAŞ

Versin
Ben semtin bir muhtarı olarak endişeliyim. Bazı bölümlerimizle ilgili İTÜ raporları olumlu. Emlakbank neden susuyor anlamıyorum.

Sağlam
Eldeki zemin raporlarına göre Ataköy'ün önemli bir bölümünde zemin güçlü kireç tabakalarına oturuyor. Zeminlerde su da bulunmuyor.

Rahatsızız
Burada yaşan bir inşaat yüksek mühendisiyim. Zeminimizin sağlamlığı Emlakbank gerekli açıklamayı yapmadan tescil edilemez.

Anlamsız
Zeminimizin sağlamlığını gösteren bazı raporlar var. Neden Emlakbank Çin işkencesi yapıp kendi sonuçlarını açıklamıyor? Çok anlamsız..


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır