kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte Avrupa'nın en zengin insanları
AVRUPA'NIN saygın iş dünyası dergilerinden EuroBusiness'ın yaptığı araştırmaya göre Avrupa'nın en zengini L'oreal kozmetik imparatorluğunun sahibi 74 yaşındaki bir Fransız kadını.

Liliane Bettencourt, 14 milyar 300 milyon Euro (yaklaşık 7 katrilyon 450 milyar lira) ile Avrupa'nın en zengin insanı unvanını aldı.

Avrupa'nın en zengin 400 kişisi sıralamasında 42 kadın var ancak, hiç Türk yok. Dergi bu sonuçlara ulaşmak için sadece Avrupa Birliği'ne üye ülkeler arasında 6 ay süreyle 2 bin kişinin servetini incelendi.

GENÇ MİLYARDERLER
Avrupa'nın en zengin 2'nci insanı ise 11 milyar 200 milyon Euro'luk serveti ile Aldi adlı Alman süpermarketler zincirinin sahibi Theo Albrecht. 3'üncü sırada ise yine bir Alman, Dietmar Hopp yer alıyor. Avrupa'nın en başarılı bilgisayar şirketlerinden SAP'ın kurucusu Hopp'un serveti 11 milyar 100 milyon Euro.

Listedeki 2 kişinin yaşı ise 20'nin altında. Ünlü modacı Gianni Versace'nin 13 yaşındaki yeğeni Allegra Versace'nin serveti 1 milyar 85 milyon Euro, Yunanlı Aristot Onassis'in 14 yaşındaki torunu Athina Onassis'in serveti ise 1 milyar 275 milyon Euro düzeyinde.

ZENGİNİN MALI..
* Avrupa'nın en zengin 400 milyarderi arasında yer alan 26 kişi perakende dükkân işlettiyor.

* 47 milyarder ile en çok zengin çıkaran ülke Almanya. Onu 25 milyarder ile Fransa, 22 ile İngiltere, 18 ile İsviçre ve 16 milyarder ile İtalya izliyor.

* 400 zengin kişi arasında 176'sı servetini kendi kurmuş.

* Kraliyet aileleri arasında en zengini 5 milyar Euro'luk servet ile Liechtenstein kraliyet ailesi. Onu 4.6 milyar Euro serveti ile Lüksemburg düşesliği izliyor. İngiliz Kraliyet ailesi ise 4.1 milyar Euro ile 3'üncü sırada.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır