kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkler'in bankacısını kim yaktı?
Kamuoyunda "Türkler'in bankacısı" olarak tanınan Edmond Safra'nın cenazesi İsviçre'nin başkenti Cenevre'de toprağa verildi.

Cenaze öncesinde, Safra'nın 41 yaşındaki Amerikalı bakıcısı Ted Maher, savcı Daniel Serdet'ye verdiği ifadesini, vicdan azabı duyduğunu söyleyerek değiştirdi. Maher, yeni ifadesinde yüzleri maskeli bıçaklı 2 saldırganı eve kendisinin aldığını söyledi. Suç ortaklığını örtmek için de evi kundakladığını belirtti.

CENAZESİ ÜNLÜLERLE DOLDU
Safra'nın Cenevre'deki cenaze töreni, pek çok ünlü ile milyarder işadamlarını biraraya getirdi. Cenazeye, Safra'nın Brezilyalı eşi Lily, kardeşleri ve yakın aile dostlarının yanı sıra Nobel ödüllü şair Elie Wiesel, Fransız modacı Hubert De Givenchy ve Prens Ağa Han da katıldı. 67 yaşındaki Safra, dünyanın dörtbir yanında kurduğu bankalardan elde ettiği milyarlarca dolarlık bir servete sahipti. Geçtiğimiz cuma günü, Monte Carlo'daki malikânesine giren 2 saldırganın elinden kaçmak için banyoya saklanan Safra ve kızının dadısı, Maher'in çıkardığı yangında boğularak öldü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır