kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sosyetede 'Rus Mama' paniği
Uluslararası kadın ticareti yapan ve polisi uzun süre koşturan Natalia Karakuş sosyeteye nasıl kadın pazarladığını ayrıntılarıyla anlattı. Müşteri isimlerinin yazılı olduğu ajandası ise inceleniyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Masası Dedektifleri, Ukrayna'dan İstanbul'a getirdikleri genç kızları pazarlayan bir şebekenin varlığını belirleyip peşine düştü. Yapılan operasyonda, para kuryeliği yapan Olena Katova Aksaray'da yakalanırken, şebekenin lideri Natalia Karakuş ise kaçmayı başardı. Karakuş'un, Etiler'de lüks evdeki dairesinde çok sayıda kadın gözaltına alındı.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ
Operasyonları sürdüren dedektifler ilk baskından kurtulan fuhuş patroniçesi Natalia Karakuş'un, bir Türk'le evlenerek adını Yasemin Sümer olarak değiştirdiğini belirledi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın talimatıyla bizzat İl Emniyet Müdürü Hasan Özdemir tarafından Karakuş için özel bir ekip kuruldu. Polis, Rus Mama Nataila'nın yeniden Türkiye'ye giriş yaptığını belirleyip İçerenköy'deki dairesinde gözaltına aldı. Natalia'nın Ukrayna'dan getirdiği kızları üç saatliğine 300 ile 1000 dolar arasında sosyete dünyasının ünlü isimlerine, bazı politikacılara ve işadamlarına pazarladığını söylediği öğrenildi. Karakuş'un manken yarışmasından seçtiği İngilizce dilen bu kızları yaklaşık 50 lüks evinde sosyeteye pazarladığı ve bir süre sonra "sermaye grubunu" yenileriyle değiştirdiği de ortaya çıktı. Natalia'nın soruşturmasında polise özellikle siyasi çevrelerden baskı geldiği ve bu ana kadar yakalanmamasında köstebeklerin rolünün bulunduğu iddia edildi.

KIRMIZI KAPLI FİHRİST
3 yıl öncesine kadar Rus Haber Alma Teşkilatı KGB'nin fiili ajanlığını yaptığını itiraf eden Natalia'nın defteri ve kırmızı kaplı şifreli fihristi İstanbul DGM'de muhafaza altına alındı.

Kiril alfabesiyle yazılı fihristte Rus müşterilerin yanısıra üst düzey politikacı, bürokrat ve ünlü işadamı ve sosyetenin ünlü isimlerinin telefonlarının bulunduğu bildirildi. Savcılık tarafından incelenen fihristte isimleri bulunan müşterilerinin karşısında telefon numaralarının bulunduğu ayrıca, el yazısı ile ne tür bayanlardan hoşlandığı gibi bilgilerin bulunduğu öğrenildi. Defterde ismi bulunan birçok kişinin "Acaba bizim ismimiz de basına sızacak mı?" korkusuna kapıldığı öğrenildi. Natalia'nın, beyaz kadın ticaretinden edindiği paraları, yasal göstermek için dört ayrı şirket kurduğu belirlenirken, şirketin evraklarına da el kondu. Karakuş'un fuhuştan elde ettiği paraları sakladığı oyuncak ayı da içindeki 20 bin dolarla birlikte adli emanete alındı. Natalia'nın, yıllık kazancının ise 1 milyon dolar olduğu öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Natalia Karakuş ile birlikte gözaltında tutulan sevgilisi Basri Feyyaz Atılgan, Faruk Arabacıoğlu, Emre Yılmaz, Tetyana Zhdanova (18), Mehmet Emin Özyardımcı, Oksana Sudak (21), Rahmi Çöğendez, Esen Ülkümen ve Yulia Bazrava (18) İstanbul DGM'ye gönderildi. Savcılık 9 kişyi serbest bırakırken, Natalia "çete oluşturmak ve 18 yaşından küçük kızlara fuhuş yaptırmak"tan tutuklandı.

BİZİ KANDIRDI
Natalia Karakuş'un çalıştırdığı 21 kadın ifadelerinde, "Natalia, bizi İstanbul'a davet etti. Önce cep telefonu hediye etti. Sonra da fuhuş yapmamızı, bu sayede iyi para kazanacağımızı söyledi. Teklif bize cazip geldi, kabul ettik. Telefonla arayarak gideceğimiz müşterilerin adreslerini söylüyordu, gidiyorduk. Sonra da müşteri başına 100 dolar veriyordu. Aslında müşterilerden en az 300 dolar alıyormuş. Kandırıldığımızı anladık ama geç kaldık" dediler.

Mustafa ŞEKERCİOĞLU-Veli SARIBOĞA-Salih ALUŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır