kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Annesinin intikamını aldı
Gencay Çakıcı'nın vurulması ile ilgili olarak Uğur Kılıç'ın oğlu Onur Özbizerdik ve şoförü Adil Cesur teslim oldu

MAFYA babası Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve beraberindeki Gönül Özyürek'in yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili olarak 4 yıl önce Uludağ'da öldürülen Uğur Kılıç'ın oğlu İsmail Onur Özbizerdik ile şoförü Adil Cesur, yakalandı.

PEŞPEŞE TESLİM OLDULAR
Polise ilk teslim olan Şoför Cesur, ifadesinde "Tetiği ben çektim" dedi. Ancak polis, görgü tanıklarının ifadesine dayanarak, tetiği çekenin Onur Özbizerdik olduğunu düşünüyordu. Nitekim Özbizerdik de, dün akşam saatlerinde teslim oldu.

Alaattin Çakıcı'nın eski eşi Uğur Kılıç'ın ilk eşinden olan oğlu Onur Özbizerdik, görgü tanıklarınca '16-17 yaşlarındaki bir genç' olarak tarif edilen eşkale uyuyor.

Araştırmalar sırasında, olayı 3 kişinin gerçekleştirdiği, bunlardan birinin tetik çektiği, diğerlerinin ise otomobilde beklediği anlaşıldı. Polis, Onur Özbizerdik'in hep birlikte dolaştığı, yeraltı dünyasının ünlülerinden Osman Dönmez'i de arıyor.

DÖNMEZ İLE İKİLİ
1983 doğumlu Onur Özbizerdik, bugüne kadar yakalandığı tüm olaylarda Osman Dönmez ile birlikte olduğunu söyledi. Bizerdik, son olarak 22 Eylül'de bir Mersedesin içinde ruhsatsız silahlarıyla yakalandı. İçinde Osman Dönmez adının vurgulandığı ifadesi şöyleydi:

"Dedem olan ve kamuoyunda baba olarak bilinen Dündar Kılıç'ın yanında, tanıdığım Osman Dönmez'in yanına gidiyordum. Çağlayan Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi üzerinde Mercedes marka otomobilimizin içerisinde, Adil Cesur, Hasan Mutlu Kaya, Bülent Onarak ile birlikte otururken, polisler geldi, bizi yakaladı. Dedeme ait olan otomobilin şöförü Adil Cesur bir adet ruhsatsız tabanca ile yakalanırken, benim üzerimde de ölen dedem Dündar Kılıç'tan kalan tabanca vardı. Polisleri görünce hemen arabanın altına attım. Bir olayda kullanmadım."

Çakıcı'nın peşinde
OSMAN DÖNMEZ bir dönem Alaattin Çakıcı'yla birlikte çalışan eski bir ülkücü.. 12 Eylül sonrası çek senet tahsilatı işine giren Çakıcı ile Dönmez'in arası bozuldu. Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel, Dönmez'i Mecidiyeköy'de kurşunladı. Dönmez günlerce ölümle pençeleşti. Ve Çakıcı'dan intikam alacağına yemin etti. Dönmez'i vuran Gürsel, kısa süre önce Bayrampaşa Cezaevi'ndeki isyan sırasında kim vurduya gitti. Dönmez'in 3 adamı Kadıköy'de Çakıcı'ya suikast planları yaparken yakalandı. Uğur Çakıcı öldürüldükten sonra Osman Dönmez, Dündar Kılıç'la çalışmaya başladı.

Yeraltı dünyasında Hüseyin Başak'la yakınlaştı. Hemen ardından Başak, Çakıcı'nın kasası diye bilinen işadamı Mustafa Kefeli'yi kurşunladı. Ardından Nihat Akgün öldürüldü. Bu olayın azmettiricisi olarak Başak'ın adı gündeme geldi. Başak ile Dönmez ilişkisini bilen polis Dönmez'i de gözaltına aldı ancak delil olmadığı için Dönmez serbest bırakıldı.

Dedesinin yolunda
Yeraltının küçük Babası
ONUR Bizerdik, henüz 16 yaşında. Ama suç dosyası şimdiden kabarık. Tıpkı dedesi Dündar Kılıç gibi çok erken yaşlarda suçla tanıştı. Bunda en büyük etken, annesi Uğur Kılıç'ın Uludağ'da üvey babası Alaattin Çakıcı tarafından öldürülmesini izlemesi.

Olaydan sonra dedesi kucak açtı ona. Onur'un bir dediği iki edilmedi. 14 yaşında karıştığı birtakım "menfi" olaylar bile hoşgörüldü. Arkadaşı Adil Cesur ile bıçaklama olayına karıştı adı. Sonra kuzenini gittikleri bardan atan bar görevlisini yaraladı silahla.

Dosyası kabardıkça kabardı. Tabanca ile öldürme olayına iştirak etmek, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, ruhsatsız tabanca ile ateş etmek derken dedesi kulağını çekmiş olacak ki bir süre sesi çıkmadı. Sonra dedesini de kaybetti. Bir ay sonra da üzerinde ruhsatsız silahla yakalandı. Ve şimdi 16 yaşındaki İsmail Onur Özbizerdik annesinin katili olan mafya babası Alaattin Çakıcı'nın kardeşini kurşunlamak suçlamasıyla her yerde aranıyor.

Çakıcı iyi arkadaşı komada
GENCAY Çakıcı ile Gönül Özyürek'in tedavisi kaldırıldıkları Florence Nightingale Hastanesi'nde sürüyor. Hastane yetkilileri Gencay Çakıcı'nın biri sağ göğsünden girip sırtından çıkan diğeri ise çenesinden girdikten sonra yumuşak dokudan çıkan iki kurşunla yaralandığını ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtiyorlar. Gönül Özyürek ise boynundan girip omurlarını parçalayan kurşun nedeniyle felç. Hayati tehlikesi halen süren genç kadının Alman vatandaşı olduğu için tedavisinin orada sürdürülmesini istediğini belirten doktorlar, "Şimdilik böyle bir şey mümkün değil" diyor.

Onur bir gece önce eğlendi
Olaydan sonra polise gidip teslim olan Onur Özbizerdik saldırıdan bir gece önce, Cumartesi gecesi, İstanbul sosyetesinin uğrak yerlerinden Havana Bar'da görüldü. Onur arkadaşlarıyla beraberdi. Belinden silahı eksik etmeyen ve "etrafa rahatsızlık veren bir tip" olarak bilinen Onur, "deli bir çocuk" olarak tanınıyor. Onur için yakınları "Gencay Çakıcı, döndüğünde ancak fırsat bulmuş olabilir. Reşit olmadığı için az ceza ile kurtulmak istemiş de olabilir" iddiasında bulundular.

Şoför Cesur: Ben yaptım
Fransa'da Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve beraberindeki Gönül Özyürek'in yaralandığı silahlı saldırı olayının faili olduğu gerekçesiyle aranan, Çakıcı'nın eski eşi Uğur Kılıç'ın oğlu Onur Özbizerdik'in şoförü AdilCesur, gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekipleri, görgü tanıklarının verdiği eşkale uyduğu gerekçesiyle olayın faili olarak aranan Özbizerdik'in şoförü Adil Cesur'u, saat 16.00 sıralarında şubeye getirdi. Sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne götürülen Cesur'un, Gencay Çakıcı ve Gönül Özyürek'in yaralandığı silahlı saldırı olayında Özbizerdik'in bindiği otomobili kullandığı öne sürüldü. Beşiktaş'ta olayda kullanılan tabancayla yakalanan Cesur ilk ifadesinde, olayın tetikçisi olduğunu iddia etti ve olayı üstlenme yoluna gitti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır