kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TÜRSAB'da Ulusoy dönemi
TÜRSAB'ın 2000-2002 yıllarında başkanlık görevini üstlenecek olan Başaran Ulusoy hedeflerini ilk kez Sabah'a açıkladı...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ni 2000'li yıllara taşıyacak yeni yönetimi belli oldu. İki eski TÜRSAB Başkanı; Başaran Ulusoy ile Bahattin Yücel'in ağırlıklı olduğu seçimden, Ulusoy'un listesi fire vermeden çıktı. Bahattin Yücel 358 oy alırken Başaran Ulusoy 1196 oyla ipi göğüsledi.

2002'ye kadar başkanlık yapacak olan Ulusoy, ilk demecini SABAH'a verdi. Ulusoy, "TÜRSAB kazandı" derken, "Esas olan dürüstlüktür. Biz, bunu yapacak bir kadro ile çalışacağız" dedi. Ulusoy, hedeflerini şöyle sıraladı:

* TANITIM: Tanıtıma daha fazla ağırlık vermek gerektiğinden hareketle, TÜRSAB, 2000 yılında Ulusal Tanıtım Konseyi'nin kurulabilmesi için ağırlığını koyacak.

* EĞİTİM: Turizmin eğitimli insan ihtiyacından yola çıkarak, 8 yıllık eğitimde turizmin de okutulması için harekete geçilecek.

* FİNANSMAN: Ülkenin içinde bulunduğu koşullar ne olursa olsun, sektörün karşılaşacağı darboğazın aşılması amacıyla, TURBANK projesi hayata geçirilecek.

* HAC VE UMRE: İlk hedef, TÜRSAB'ın bakanlıklararası Hac Komisyonu'na resmi üye yapılması. Acentalara daha fazla hac kontenjanı verilmesini sağlamak.

* TÜRSAB EVİ: TÜRSAB üyelerinin özellikle bulundukları il dışındaki seyahatlerinde kullanabilecekleri lokaller yapılması.

* ÇEVRE: Otel, uçak, hizmet 5 yıldız, ama çevre 2 yıldız. Başta TEMA olmak üzere çevre için çalışmaya girilecek.

* YASALARDA REVİZYON: Turizm Teşvik Yasası'nın doğru biçimde uygulamaya konulması sağlanacak. 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasası'nda revizyona gidilecek.

* İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE EĞLENCE MERKEZİ: İstanbul Radyoevi'nin yerine alışveriş merkezinden, diskoya kadar her şeyi barındıracak turistik eğlence merkezi kurulacak.

* TURİZM RADYOSU VE GAZETESİ: Sektörün sesini duyurmak için Turizm Radyosu ve Turizm Gazetesi kurulacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır