kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saddam'ın yeni silahı böbrek taşı makinesi
Saddam'ın çölde böbrek tedavi merkezi kurmak istemesinin altındaki gerçek ortaya çıktı. Böbrek taşını kıran makinelerin hassas düğmesini atom bombası ateşlemek için kullanacak

IRAK diktatörü Saddam Hüseyin'in böbrek tedavi merkezi projesindeki esas niyetinin "hayat kurtarmak" değil "atom bombası yapmak" olduğu ortaya çıktı. Saddam son günlerde hararetli bir çalışmanın içindeydi. Telaşı, çölün ortasındaki ülkesinde bir an önce böbrek taşı tedavi merkezi kurabilmekti. Ancak Saddam'ın bu girişiminin, halkının böbrek sağlığına verdiği önemden kaynaklanmadığı anlaşıldı. Amerika'da yayınlanan New Yorker adlı derginin haberine göre, Irak diktatörünün asıl derdi, böbrek taşı makinelerinin lazer ateşleme düğmesini atom bombasının ateşleyicisi olarak kullanmak.

NÜKLEER ALIŞVERİŞ
Irak diktatörü, geçtiğimiz yıl Alman elektronik şirketi Siemens'ten yüzlerce böbrek taşı parçalama makinesi sipariş etti. Bunlar, kurulacak böbrek tedavi merkezinde kullanılacaktı. Siparişler, ilk başta kimsede şüphe uyandırmadı. Ancak Birleşmiş Milletler'in araştırmasında, merkezin çölün ortasında kurulacağı ortaya çıkınca işler değişti. Araştırmalar derinleştirildiğinde, böbrek taşlarını lazer yöntemiyle parçalayan makinenin açma-kapama düğmesi atom bombasının ateşleyicisi olabiliyordu. Ülkenin bomba uzmanları, "böbrek" merkezinde toplanarak küçük ama etkili bir bomba modeli üzerinde çalışmaya başladı bile. Saddam'ın da kısa sürede nükleer alışverişini tamamlayacağı belirtiliyor. Irak'ın BM yaptırımlarına göre, nükleer, kimyasal ve biyolojik silah ile orta ve uzun menzilli füze üretmesi yasak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır