kapat

07.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkan Şoray'dan Bayan Sabah okurlarına mektup
Ezik hayatlar, para için kırılmış kalpler Gönderdiğiniz yaşam öykülerinde çoğunlukla ezilmiş, itilip kakılmış hayatlar, para için kırılmış kalpler sıralanıyor birbiri ardına... !Yaşamımızda kötü giden her şeyin birinci nedeni "ekonomik konular" gibi görünüyor. "Her işin başı para" diye acımasız bir söz vardır, halk arasında sıkça kullanılan. O kadar doğru ki... Ne oluyorsa parasızlıktan oluyor çünkü.

Geleneksel aile yapısı içinde kadınlarımızın pek çoğu çalışarak değil, evde oturarak, çocuk bakarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Evin geçimini ise erkek sağlıyor. Ve erkekler bir süre sonra hiçbir şeye yetemez hale geliyorlar. Eşlerinin ve çocuklarının isteklerini karşılayamıyorlar.

GELENEKSEL YARGI
Ve işyerindeki kızgınlığın, parasızlığın, aşağılanmanın hırsını ailelerinden çıkarıyorlar. Bağırıyor, çağırıyorlar. Zaten boğazlarına kadar öfkeye batmış oldukları için böyle bir boşalıma ihtiyaç duyuyor gibiler.

Kadınlar da, bu yazgının kaderleri olduğuna inanıp boyun eğiyorlar. Nasıl olsa geri dönüş şansları yok! Çünkü baba evinden çıkarken "ölmek var, dönmek yok" talimatını almışlar.

Şimdi bir düşünelim bakalım... Halen de, bu geleneksel yargıyla yetiştirmiyor muyuz kızlarımızı? Okumalarını, kendilerini yetiştirmelerini, bir meslek sahibi olmalarını değil de, evlenip yuva kurmalarını önermiyor muyuz?

EĞİTİMİN ÖNEMİ
Elbette evlenecekler günü geldiği zaman. Ama onlar için tek gelecek "evlilik" ve "iyi bir koca" mı olmalı?

Bu öğütleri vererek, aslında en büyük kötülüğü biz yapıyoruz onlara. Oysa kız-erkek ayrımı yapmadan, sonuna kadar iyi bir eğitim görmeleri için çırpınmamız gerekiyor. Unutmayalım ki, iyi bir eğitim, aydınlık dünya için de en önemli gereksinim olarak dikiliyor önümüze, tıpkı görkemli bir heykel gibi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır