kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Elite' skandal
Dünyanın en güzel kadınlarından Linda Evangelista'nın eski kocası olan Elite Model Ajansı'nın Avrupa Müdürü Gerald Marie'nin, mankenleri uyuşturucuya alıştırarak para karşılığında seks tuzağına düşürdüğü anlaşıldı

Dünyanın en ünlü manken ajansı Elite Model hakkında geniş bir soruşturma başlatıldı. İtalya'da Milano Mahkemesi'nce başlatılan soruşturmaya göre, ajansın mankenleri, yöneticiler tarafından seks ve uyuşturucu tuzağına düşürülüyor.

Mahkeme, BBC'de yayınlanan bir haberi kaynak göstererek soruşturmanın açıldığını bildirdi.

YAŞI KÜÇÜK KIZLARA TACİZ
Üç muhabirin bir yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkarılan haber geçtiğimiz salı günü yayınlandı. Haberde ajansın bazı yöneticilerinin reşit olmamış manken adaylarını cinsel açıdan kullandıkları ve uyuşturucu teklif ettikleri belgelerle verildi.

İkisi fotografçı ve biri de manken adayı olarak kendilerini tanıtan 3 BBC muhabiri bir yıl boyunca gizli kamera ile ajansa sızdılar. 70'li yıllarda Paris'te kurulan küçük ajans bugün dünyada 1 numaralı top model ajansı olmuş durumda. Röportajda haklarında suç unsuru bulunanlardan üçü Fransız... Ajansın NY Müdürü Olivier Daube, her yıl düzenlenen "Elite of the Year" yarışmasının düzenleyicisi Xavier Moreau ve en önemlisi Elite'in kurucusu ve Avrupa Müdürü Gerald Marie. Linda Evangelista ve Linda Hardy'nin eski eşi olan Gerald Marie ajans tarafından hemen açığa alındı. "Şok edici ve kabullenilemez" davranışlara tabii kalan mankenlerden de zözür dilendi.

TEHDİT VARDI
Mankenler Sendikası Başkanı "Nihayet bu rezaletlerin açığa çıkmasından" duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Mankenlerin beni gelip görmelerini işlerine son vermek tehditiyle korkutarak yasaklıyorlardı" dedi. BBC röportajında garip uygulamaların Elite Ajans'la sınırlı olmadığı ve bu çevrelerde kızlara baskı yapıldığı da yer alıyor:

"Bu sıralar çok çalışmıyorsun. Bu akşam bir davet var. Önemli bir müşteri geliyor. Onunla iyi geçinip her dediğini yapmalısın" şeklindeki emirler, ve kızları Ecstasy veya kokaine alıştırıp bağlı tutma yöntemlerinin yaygınlığı söz konusu.

Ajanslara kaydolan 100 kızdan ancak 1 tanesinin kendisini bir dergide göreceği bir ortamda kızların tuzağa çok kolay düştükleri anlatılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır