kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Lahanalı dürüm
Malzemesi
* Yarım kg beyaz lahana
*4-5 adet taze soğan
*250 gram kıyma
*Sıvı yağ
*Yarım çorba kaşığı salça
*Yarım kg un
*1 adet yumurta
*Tuz, pulbiber

HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açıp, 1 yumurtayı kıralım. Tuz serpelim. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirelim. Hamurdan 2 ceviz iriliğinde bezeler yapıp, tekrar 5 dakika daha bekletelim. Bu arada lahanaların ortasındaki kalın damarlı kısımları çıkartıp, lahana yapraklarını tütün kıyar gibi çok ince doğrayalım. Sıvı yağda pörsüyene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. Taze soğanları ince doğrayarak ince doğrayarak ekleyelim. Lahanalar yumuşayana dek kapaklı olarak kavuralım. Salçayı, tuz ve pulbiberi ekleyip, birkaç dakika daha kavurup, ateşten alalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır