kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte yılanın truva atı
Adnan Hoca, kurdurduğu danışmanlık şirketiyle, çok sayıda muridini iş arayan firmalara yerleştiriyor. Tarikatın bu yolla birçok önemli şirkete sızdığı ortaya çıktı

Adnan Hoca diye anılan Adnan Oktar ve yandaşlarının, ekonomik, sosyal ve politik yaşamda söz sahibi olmak için kullandıkları inanılmaz yöntemler bir bir ortaya çıkıyor. Tarikatın, bir danışmanlık şirketi aracılığıyla, eleman arayan şirketlerin önemli mevkilerine kendi yandaşlarını yerleştirdiği ortaya çıktı.

SAHİBİ DE GÖZALTINDAYDI
İDEA adlı bu danışmanlık şirketi, bir yandan iş arayan parlak gençlere el atıyor, öte yandan da beyinlerini yıkayarak murit yapılan bu gençleri, eleman arayan şirketlere gönderiyor. Adnan Hoca'nın emriyle kurulan İDEA İnsan Kaynakları Şirketi'nin sahibi olarak Emre Çalıkoğlu, Vedat Aktar ve Semih Salman Marangozoğlu adlı üç mürit gözüküyor. Emre Çalıkoğlu son operasyonda gözaltına alınanlar arasında da bulunuyor. 600 milyon lira sermaye ile kurulan şirket 1998 yılı Mart ayından bu yana faaliyet gösteriyor.

DEVŞİRME OKULU GİBİ
Tarikat, İDEA adlı şirket aracılığı ile bir taraftan hangi şirketlerin hangi mevkileri için eleman arandığını belirliyor. Öte yandan da gerek kendilerine başvuran, gerekse de müritlerinin getirdiği parlak zekalı gençleri bünyesine alıyor. Bu kişiler zaman içinde tarikatın bir mensubu haline getiriliyor ve çeşitli şirketlerin önemli yerlerine yerleştiriliyor. Çok önemli şirketler için daha sadık müritler devreye sokuluyor. Özellikle ortaklık yapılacak şirketlerde bu kişilerin kullanıldığı ileri sürüldü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır