kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzede yollara düşecek
80 bin depremzedenin Mersin, Zonguldak, Balıkesir, Antalya ve Muğla'daki kamu kamplarına nakledilmesi kararlaştırıldı

SOĞUKLARIN başlamasıyla perişanlıkları artan depremzedelerin bir bölümünün başka şehirlere nakledilmesine karar verildi. Bakanlar Kurulu'nda alınan karara göre 80 bin depremzede isteğe bağlı olarak Mersin, Zonguldak, Balıkesir, Antalya ve Muğla'daki kamu kamplarına yerleştirilecek.

ANINDA BİLGİ
En büyük göçü ise 40 bin kişi ile Mersin alacak. Bu ilde sürekli kalmak isteyen aileler için 4 bin konut da satın alınarak sürekli iskan sağlanacak. Bu konudaki öncülüğü İçel Milletvekili ve Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen yapacak. Buna ek olarak deprem bölgesinde yarısı tamamlanmış 38 bin konut kooparatifine 156 trilyon lira kaynak sağlanacak.

Bu kararların alındığı önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, İçel Valisi Şenol Engin telefonla aranarak, ildeki iskan olanakları konusunda anında bilgi alındı. Buna göre depremzedeler, kamu kamplarında bedel ödemeden kalacak, ancak şahıslara ait yazlıklarda kalmaları halinde kira ödeyecek. Hükümetin daha önce açıkladığı 100 milyon lira kira yardımı ve 6 milyar lira konut yardımı devam edecek.

Bakanlar Kurulu'nda alınan diğer önemli kararlar ise şöyle:

* Deprem Araştırma Kurulu oluşturulacak. Bilim adamları görüşlerini bu kurula bildirecek. Kamuoyuna açıklamaları bu kurul yapacak.

* Deprem yardımlarını toplama yetkisi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verildi.

* Düzce'nin il yapılması konusunda prensip kararı alındı.

Şamil TAYYAR- Erhan SEVEN

Bölge Valisi: Kimse gitmiyor
AFET Bölge Koordinatör Valisi Kutluay Öktem, 17 Ağustos ve 12 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından, depremzedelere tahsis edilen otel ve tatil yörelerine rağbet olmadığını söyledi. Öktem, hükümet tarafından depremzedelerin barınabilmesi amacıyla tahsis edilen, otel ve tatil yerlerindeki kamuya ait yerleşim yörelerine depremzedelerin ilgi göstermediğini belirtti. Öktem, 30 bin kişilik kapasitenin çoğunun boş kaldığını söyleyerek "Sanıyorum, kimse yaşadığı kentten ve işinden uzak bir yere gitmek istemiyor. Emekliler bile gitmiyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır