kapat

27.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kışa hazırlık şenliği
Sonbaharın son günlerini yaşayan Yedigöller'de kışa coşkulu bir hazırlık yaşanıyor. Yüzlerce fotoğrafçının gizli bir güzelliğe deklanşör basmak için üşüştüğü Yedigöller, görenleri büyülüyor.

Adından anlaşılacağı gibi yedi göl bulunuyor bu coğrafyada. Heyelan sonucu vadinin tıkanmasıyla ortaya çıkan ve yaklaşık 550 hektarlık bir arazi üzerinde yer alan göller, aralarında 100 metre bulunan iki basamak üzerinde uzanıyor. 780 metre yükseklikte bulunan Büyükgöl, çevresinde kümelenmiş, gürgen, kayın, meşe ve kızılağaçların oluşturduğu mozaik çemberinin içinde yer alıyor.

HÜZÜN DEĞİL, ŞENLİK MEVSİMİ
Seyrine doyulmayan gölde göğün maviliği ve ağaçların kızıllığı birbirine karışıyor. Sonbahar hüzün değil, kışa hazırlık şenliğinin yaşandığı mevsim oluyor burada. Gölün içine kadar uzanan iskele, seyredenleri göle çekiyor.

İlk basamakta Büyükgöl'ün hemen yanında yazın kuruyan ancak suların çağladığı andan itibaren kendini gösteren küçük bir göl ile Deringöl bulunuyor.

RENKLERİN DANSI
Güneşin akşama çaldığı saatlerde tepelerden bir alev yalımı yükseliyor. Renkler alev sarısına çalıyor. Renkler birbiriyle dans ediyor. Biraz yukarıda yer alan Nazlıgöl ise çevresinde pikniğe gelen ve boynunda fotoğraf makinası, elinde tripod olan insanların akınına uğramış sanki... Köknar ve karaçamlara sarıçamlar eşlik ediyor burada da. Balıkların ortamın sessizliğine zıpladıkları anlarda bir deklanşör sesi duyuluyor çoğu zaman. 1965'te Milli Park ilan edilen Yedigöller'de bungalov tipi evlerde kalanların yanısıra çadırlarını alıp gelmiş insanların çokluğu dikkat çekiyor.

BÜYÜLEYEN RENKLER
Yedigöller'de ağaçlardaki renk tonları yeşilden sarıya, kahverengiden kızıla kayarak insanı büyülüyor.

İSTER BUNGALOVDA, İSTER ÇADIRDA
Yedigöller'de isteyen bungalov tipi evlerde, isteyenler de kendi kurdukları çadırlarda kalabiliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır